L’equip Haas F1 Team s’ha avançat en silenci a tots els equips i ha presentat de forma oficial el seu nou monoplaça d’aquesta temporada, el VF-18.


Els americans s’han avançat per sorpresa en el calendari de presentacions de la Formula 1. Sense data per anunciar, Haas F1 Team ha revelat l’aspecte del seu nou monoplaça de forma digital per les seves xarxes socials. El VF-18 ha vist llum, i ha estat el primer a mostrar al públic l’aspecte que tindran els nous cotxes de 2018.

El nou VF-18 és una evolució del cotxe de l’any passat, amb uns colors molt semblants en el qual destaca el morro vermell al costat dels tocs de diferents tonalitats de gris i del negre a la part central. El canvi més destacat és l’aparició del ‘halo’ sobre del cockpit, un element que des de Haas han optat per pintar de color negre.

El nou monoplaça serà conduït per Romain Grosjean al número 8 i Kevin Magnussen en el número 20. Tots dos ja van compartir box l’any passat, on l’escuderia americana va finalitzar la campanya en el vuitè lloc de constructors amb 42 punts, només per davant de les discretes actuacions de McLaren i Sauber.

Per a aquest tercer any a la categoria reina, Haas es marca com a objectiu una millora de les campanyes anteriors i intentar aconseguir gestes més ambicioses. D’una banda, el president de l’equip, Gené Haas, s’ha pronunciat molt optimista sobre el nou monoplaça. “La gent veu el que podem arribar a fer a la F1 i creu que Haas Automation pot construir eines i maquinària de classe mundial. Eliminem moltes de les variables en què sabíem que érem febles. Ens hem centrat en el que és necessari perquè el nostre cotxe sigui consistent i tanqui la diferència amb els millors equip”, va afirmar el propietari en el comunicat oficial de l’equip.

D’altra banda, el cap de l’equip Haas, Guenther Steiner, també va tenir elogis i moltes esperances posades en aquesta nova campanya. “La major part de l’evolució del cotxe va ser la incorporació de l’halo. Va requerir bastant estudi a la part aerodinàmica, però els dissenyadors van haver de treballar dur per modificar el xassís perquè l’halo pogués suportar les càrregues exigides. El pes mínim total del cotxe s’ha incrementat per l’halo, i hi ha un major centre de gravetat simplement per la posició d’aquest. Però tots estem en el mateix vaixell”, ha conclòs.