La tercera cita de la temporada 2024 del Campionat d’Espanya de F4 ha tingut lloc a Paul Ricard. Allà hem vist com Mattia Colnaghi (KCL by MP Motorsport) ha explotat finalment amb dues victòries, dues poles i dues voltes ràpides, mentre que Maciej Gladysz (KCL by MP Motorsport) ha aconseguit la seva primera victòria a la F4 i Keanu Al Azhari (MP Motorsport) ha sortit de França encara més líder.

Partint des de la pole en la primera cursa, Mattia Colnaghi ha completat un esdeveniment perfecte per aconseguir la seva primera victòria en el campionat. Ha fet una sortida perfecta, ha imposat el seu ritme mentre els seus perseguidors lluitaven i ha creuat la meta amb set segons d’avantatge i la volta ràpida per aconseguir la màxima puntuació dissabte.

Després d’ell va arribar James Egozi (Campos Racing) amb el seu millor resultat de l’any. El jove pilot del Red Bull Junior Team sortia des de la sisena posició, ha escalat fins a la quarta en els primers girs i s’ha aprofitat dels problemes del líder, Keanu Al Azhari, quan aquest lluitava per posicions de podi.

Això va portar a una gran lluita pels llocs davanter entre Egozi, Ernesto Rivera (Griffin Core by Campos), Maciej Gladysz (MP Motorsport) i Juan Cota (Drivex). Després de diversos avançaments límit, Egozi s’ha endut la millor part amb la segona posició després de superar Juan Cota en els últims instants de la prova, confirmant-se així l’espanyol amb el tercer lloc, sumant així el seu primer podi a la competició.

Maciej Gladysz, Ernesto Rivera, Thomas Strauven (Rodin Motorsport), Matteo Quintarelli (Sainteloc Racing), Nathan Tye (Campos Racing), Tim Gerhards (Monlau Motorsport) amb els seus primers punts de l’any i Griffin Peebles (MP Motorsport) van completar el top 10 de la prova.

El diumenge va començar amb el mateix guió del dissabte. Colnaghi en Pole, volta ràpida i victòria amb un ritme imparable fins i tot per al líder del campionat, Keanu Al Azhari, que aquest cop no va fallar i va sumar un nou podi (sisè de l’any) per marcar territori. Maciej Gladysz, tercer, va completar un podi ple de pilots de l’estructura holandesa MP Motorsport/KCL by MP Motorsport.

Després d’ells, Ernesto Rivera va guanyar la batalla per la quarta plaça a James Egozi mentre que Juan Cota va confirmar la seva bona forma a França amb un sisè lloc. Griffin Peebles, Jan Przyrowski (Griffin Core by Campos) i Thomas Strauven van completar les nou posicions de punts a la cursa curta.

Maciej Gladysz s’uneix al club dels guanyadors

La tercera i última cursa del cap de setmana a Paul Ricard va veure el jove pilot polonès Maciej Gladysz aconseguir la seva primera victòria al campionat amb una classe magistral de defensa al volant.

James Egozi ho va intentar tot en cada racó, a Mistral i a Signes, però Gladysz va ser un mur infranquejable per a l’italo-americà.

El junior de Red Bull no va poder aguantar la segona plaça en el seu millor cap de setmana de l’any davant un Keanu Al Azhari madur i que pensa cada vegada més en la classificació sumant els màxims punts possibles en un cap de setmana del qual surt encara més líder malgrat l’abandonament de la primera cursa.

Darrere d’ells dos pilots que donen espectacle cada vegada que surten a pista: Ernesto Rivera i Mattia Colnaghi, que van intercanviar les seves posicions d’inici al terme de la prova. Sisè va ser Jan Przyrowski, que després de superar Nathan Tye, Griffin Peebles i Matteo Quintarelli a pista, també va sumar la seva primera volta ràpida. El pilot de Saintéloc Racing va concloure setè, Tye vuitè amb Peebles novè i, de nou, Tim Gerhards tancant la zona de punts.

Així, a la conclusió de la tercera cita del Campionat d’Espanya de F4 a Paul Ricard, Keanu Al Azhari és més líder amb 135 punts pels 93 de Mattia Colnaghi, ara segon i millor debutant, i els 86 d’Ernesto Rivera. Maciej Gladysz (82) i Thomas Strauven (76) tanquen el top 5, amb Lucas Fluxà (74) caient a la classificació després d’un cap de setmana sense punts. En la batalla per equips, KCL by MP Motorsport pren el comandament amb 161 punts per als 155 de MP Motorsport, els 121 de Griffin Core by Campos i els 107 de Campos Racing.

El proper esdeveniment tindrà lloc del 26 al 28 de juliol, ja de tornada a territori espanyol, al traçat de Motorland Aragón a Alcañiz.

Font: F4 Spain