El pilot italià, ha superat en els últims instants a Martin qui ha sorprès a tothom en els darrer segons de la sessió. Albert Arenas iniciarà tercer.

La classificació del Gran Premi d’Àustria de Moto3 del 2018 ha estat molt disputada com sol ser habitual en aquesta categoria.

En una sessió que s’ha iniciat amb una pista totalment molla, els pilots han hagut de rodar amb molt de compte.

Això ha causat diverses caigudes, aquestes s’han produït especialment en el revolt 3, entre els afectats s’hi incloïen els noms de Marco Bezzecchi (Redox PruestelGP), Vicente Pérez (Reale Avintia Academy 77), o John McPhee (CIP – Green Power) qui també cauria en el revolt 4. Caiguda també per Gabriel Rodrigo (RBA BOE Skull Rider) al revolt 6, qui finalment finalitzaria sisè.

Vicente Pérez juntament amb Aron Canet (Estrella Galicia 0.0) eren els que lideraven durant la pista molla, la qual s’assecaria per els darrers 10 minuts de sessió.

En aquell moment era Phillip Oettl (Sudmetal Schedl GP Racing) el primer en muntar els pneumàtics de sec. De seguida es veuria que aquest era el pneumàtic ideal per el final de sessió, fet que obligava a tots els pilots a entrar a box per ficar aquests pneumàtics.

Aquest fet feia que els temps per volta es milloressin constantment, Oettl era qui liderava la taula de temps a falta de 4 minuts, però Canet es reivindicava en el primer lloc de seguida.

Però a falta de 20 segons pel final, Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3) qui fa 6 dies va ser operat al braç per culpa d’una caiguda durant el Gran Premi de la República Txeca -el qual no va poder disputar, es situava en primera posició.

Amb la bandera de quadres, el líder del campionat Marco Bezzecchi aconseguia superar a Martin per 0.078 segons, fet que li atorga la pole position per a la cursa demà.