Dorna va anunciar fa uns dies que MotoGP podria aterrar el proper 2019 a Mèxic, més concretament a l’Autódromo Hermanos Rodríguez. El problema és que els pilots creuen que és massa difícil avaluar el circuit a través de mapes i imatges, és per això que han proposat fer uns test per poder rodar en el traçat i tenir com a mínim una idea ferma del que és el circuit i poder-lo afrontar amb màximes garanties durant el Gran Premi.

L’Autódromo Hermanos Rodríguez va tornar al calendari de la Fórmula 1 el 2015, des de llavors s’ha proclamat com un dels circuits amb més èxits de la temporada. Amb 4.304 km, el traçat podria estar homologat per albergar el Gran Premi de Mèxic de MotoGP del 2019.

La comissió de seguretat de la categoria, en la qual treballen Loris Capirossi, Franco Uncini i Carmelo Ezpeleta, es va reunir amb els pilots per discutir la possibilitat de fer una carrera al traçat Mexicà en lloc del KymiRing.

El circuit finlandès pot no estar llest per a l’inici de campanya del 2019 i en aquesta discussió va sortir el nom del circuit dels Hermanos Rodríguez. El conjunt de pilots creu que, encara que pot ser una bona idea, és difícil fer-se amb la imatge del que podria ser un GP allà sense haver trepitjat l’asfalt.

És per això que es va proposar fer un test de MotoGP allà per veure com es comportaria la moto. Marc Márquez ho comentava als mitjans: “La primera vegada que va sortir el nom de Mèxic va ser en l’última comissió de seguretat i la veritat és que seria interessant, però és molt difícil per als pilots entendre el traçat només amb imatges”.

El gran problema és la seguretat, és el que importa a la comissió i als pilots. És per això que la idea és enviar a uns experts per analitzar la realitat del traçat i si realment és segur a nivell de escapatòries, fer el test i posteriorment tancar el tracte per tenir el Gran Premi de Mèxic de MotoGP per a la propera temporada.