Les 500 Milles d’Indianapolis tindran lloc el pròxim diumenge a l’Indianapolis Motor Speedway de la ciutat d’Indiana

Les 500 Milles d’Indianapolis són un dels esdeveniments més importants en el motorsport mundial. Aquesta cursa llegendària, on han participat pilots molt importants al llarg de la història, disputarà una nova edició diumenge vinent, al mític Indianapolis Motor Speedway.

Format de classificació

El format de classificació per a les 500 Milles d’Indianapolis és rigorós i estructurat. La sessió de classificació dura gairebé set hores. Es formen dues files al pitlane: la fila ràpida per als pilots sense temps o que han descartat el seu temps anterior, i la fila normal per als pilots que volen millorar el seu temps existent. Cada pilot té garantit almenys un intent net de quatre voltes, i es calculen els temps basant-se en la velocitat mitjana. Els dotze millors pilots passen al Top 12 del diumenge, les posicions del 10è al 30è queden decidides i els quatre últims competiran en el Last Chance.

Un dia més tard, es defineix el Top 12 i els quatre últims posicionats. En el Top 12 Qualifying s’anulen els temps de dissabte. Els pilots surten un a un en ordre invers a la classificació del dissabte, amb un sol intent. Els sis més ràpids avancen al Fast Six, que segueix el mateix format per determinar les sis primeres posicions, incloent-hi la pole position.

En el Last Chance Qualifying participen els quatre pilots més lents del dissabte. Es permeten múltiples intents, però només compta l’últim temps registrat. Els tres més ràpids ocupen les últimes places (31è al 33è) i el més lent queda fora de la cursa.

Scott McLaughlin va aconseguir la pole positionWill Power va ser segon, seguit de Josef Newgarden. El català Alex Palou sortirà des de la catorzena posició, mentre que Marcus Ericcson començarà la cursa des de la penúltima plaça.

Imagen
Copyright: NTT IndyCar Series
Guanyador de l’edició anterior

Josef Newgarden es va proclamar vencedor de l’edició 107 de les 500 Milles d’Indianapolis, imposant-se a Marcus Ericcson, mentre que Àlex Palou va finalitzar en quarta posició de la classificació general.

Després de diversos reinicis, Josef Newgarden va ser capaç de mantenir darrere seu a Marcus Ericsson, assolint així la seva primera victòria en aquesta emblemàtica cursa. La cursa va estar plena d’accions frenètiques, on Pato O’Ward va lluitar per la victòria, però en els últims instants va tenir un accident que el va deixar fora de combat.

Els reptes d’Alex Palou i Kyle Larson

Alex Palou començarà les seves cinquenes 500 Milles d’Indianapolis des del catorzè lloc. El pilot català va tenir una dura classificació, però confia a fer un bon paper a la cursa.

Palou sempre havia classificat entre els deu primers, així que serà un inici diferent per a ell. Com és una cursa molt llarga i dura, poden passar moltes coses. De fet, el vencedor de l’any passat, Newgarden, va sortir des de la dissetena plaça. La clau serà no precipitar-se i veure com va avançant la cursa.

Kyle Larson té un repte gegant per davant. El pilot nord-americà competirà a les 500 Milles d’Indianapolis i, seguidament, es dirigirà cap a Charlotte per córrer la cursa All Star de la Nascar. Larson farà 1.100 milles, uns 1700 quilòmetres, tenint en compte que també haurà de fer un viatge amb avió d’unes 580 milles de distància.