L’acte ha comptat amb la presència d’alguns dels protagonistes del cap de setmana: els germans Marc i Àlex Márquez, així com Aleix Espargaró, acompanyats d’Albert Arenas, Xavier Artigas, Jeremy Alcoba i Joel Esteban.

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Circuit de Barcelona-Catalunya hapresentat oficialment aquest matí el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™ 2024. Ho ha fet en una ubicació molt especial i amb vistes privilegiades a la ciutat comtal: al Monestir de Sant Miquel del Poble Espanyol.

L’esdeveniment ha estat presidit pel Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i President del Circuit de Barcelona-Catalunya, Roger Torrent, acompanyat del Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, del Conseller Delegat de Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, i del Director General del RACC, Xavier Pérez.

Tampoc ha faltat la representació esportiva de la mà dels grans protagonistes del cap de setmana com els pilots de MotoGP™ Marc Márquez, Àlex Márquez i Aleix Espargaró,  els pilots de Moto2™ Albert Arenas, Xavier Artigas i Jeremy Alcoba i el debutant en Moto3™ Joel Esteban, tots ells pilots catalans que lluitaran per aconseguir la victòria a casa en cadascuna de les categories del Mundial de Motociclisme.

Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i President del Circuit de Barcelona-Catalunya:
“Enguany celebrarem la millor edició del Gran Premi de MotoGP al Circuit de Barcelona-Catalunya. És un dels grans esdeveniments del món i genera molta afició al nostre país. En aquesta nova edició els aficionats ja podran gaudir d’algunes de les millores que s’han fet a les instal·lacions. El Circuit ja era un dels millors circuits estables del món i ara encara més”.

David Escudé, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona:
“Barcelona és una ciutat amb una forta vinculació amb els esports de motor i que, aquest propers dies, estarà molt pendent de tot el que passi al Circuit de Barcelona-Catalunya en d’una de les competicions més rellevants del panorama internacional. Els barcelonins i barcelonines gaudirem i seguirem aquest cap de setmana el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP”.

Carmelo Ezpeleta, Conseller Delegat de Dorna Sports:
“Estem encantats d’estar al Circuit de Barcelona-Catalunya. Vam començar l’any 1992 i portem ja 33 edicions del Gran Premi de Catalunya. M’agradaria agrair al Circuit l’esforç que està fent per modernitzar-se i per intentar millorar any rere any, tant pel que fa a les seves instal·lacions com en la seva organització”.

Marc Márquez, pilot de l’equip Gresini Racing MotoGP™:
“El GP de Catalunya és el més important per als pilots catalans. Encara que no és un circuit en el qual hagi tingut excel·lents resultats, intentarem amb aquesta moto fer-ho tan bé com sigui possible. El canvi que vaig fer a Ducati va ser per a tornar a gaudir i el simple fet de ser competitiu una altra vegada i estar entre els millors em dona una empenta extra”.

Aleix Espargaró, pilot de l’equip Aprilia Racing:
“Enguany no estic aconseguint els resultats que m’agradaria però tampoc estem tan lluny. És clar que m’hagués agradat sumar alguns punts més però estem en l’inici de la temporada i amb la moto em sento còmode, crec que és millor que la de 2023. Així que és un bon cap de setmana per aconseguir un bon resultat a casa”.

Àlex Márquez, pilot de l’equip Gresini Racing MotoGP™:
“Córrer a casa et dona aquesta petita empenta que et proporciona unes dècimes més. Així i tot, l’any passat ho vam fer bastant bé al Circuit i crec que podrem estar lluitant novament. Espero per sobre de tot no cometre errors per no sacrificar la classificació o la cursa a l’esprint, per així preparar bé el cap de setmana”.

Presentació “La transformació del Circuit”