Charles Leclerc s’ha coronat campió de GP3 a Abu Dhabi malgrat acabar fora de cursa, ja que el seu rival pel títol Alex Albon ha tingut un accident mentre lluitava per la victòria. Nick de Vries ha aprofitat el drama per emportar-se la cursa per davant de Jake Dennis i Jack Aitken.

Albon tenia una sortida perfecta que l’ajudava a mantenir-se en 1a posició, al contrari que Dennis, que gairebé calava el cotxe i queia fins la 5a posició. Aitken intentava atacar a Albon a la primera gran recta, però el pilot d’ART es defensava ferotgement i mantenia el liderat. Leclerc es col·locava 4t a la sortida per darrera del seu company De Vries, però baixava a la 6a posició en no trobar massa ritme als primers compassos de la cursa.

Un periode de Safety Car provocat per un error de Calderón ajuntava el grup novament, i aquest cop Aitken sí que aconseguia avançar Albon. De Vries era 3r per davant de Dennis, Ferrucci, Leclerc, Joerg, Fukuzumi Schothorst i Tereschenko.

Aitken cedia la posició a Albon després d’haver-lo avançat anteriorment superant els límits de la pista, però en tornar a intentar passar-lo es tocaven i Albon quedava fora de cursa, perdent tota possibilitat d’emportar-se el campionat. De Vries aprofitava aquest incident per posar-se per davant d’Aitken, que baixava a la 5a posició.

Charles Leclerc era ja el campió de GP3, però no volia conformar-se amb la 4a posició i en intentar passar a Ferrucci punxava el pneumàtic, acabant així la seva cursa. Aitken li robava la 3a posició a Ferrucci, qui a més rebia una sanció de 10 segons per forçar Leclerc fora de la pista.

Finalment, De Vries s’emportava la victòria per davant de Dennis, Aitken, Joerg, Fukuzumi, Schothorst, Hughes, Tereschenko, Ferrucci i Palou.