La FIA està treballant a crear cotxes més petits de cara a la temporada 2026 de Fórmula 1, quan entri en vigor el nou reglament tècnic

La FIA està treballant en l’elaboració d’un reglament general del xassís per a la temporada 2026. A més a més, hi ha previst un canvi que afectarà l’aerodinàmica activa per a ajudar a reduir la resistència a les rectes.

En una entrevista exclusiva, el cap de monoplaces de la FIA, Nikolas Tombazis, va dir que el principal canvi es produirà en la grandària del monoplaça.

Els canvis previstos per a 2026 no han estat exempts de polèmica, ja que Red Bull va advertir a l’inici de l’any de la possibilitat que es creessin cotxes massa pesats amb els quals seria impossible competir. Fins i tot es va arribar a témer que els pilots haguessin de canviar de marxa a mitjans de recta per a intentar potenciar els seus sistemes híbrids.

Copyright: Red Bull Content Pool

No obstant això, Tombazis té clar que la FIA s’ha esforçat molt per a garantir que el que ve per a 2026 funcioni correctament. Segons ell, s’ha treballat molt per assolir els objectius marcats. A més a més, reconeix que ha estat en els últims mesos quan s’han aconseguit resultats molt positius per al futur.