Juan Manuel Correa va atendre a FormulaRapida.net durant la primera tanda d’entrenaments de pretemporada al Paul Ricard i va fer unes primeres valoracions de la que serà la seva primera temporada completa a la GP3 Series.

Juan Manuel Correa encara una temporada decisiva dins de la GP3 Series. L’americà nascut a l’Equador va respondre algunes preguntes per a FormulaRapida.net, que va estar present en els dos primers dies de test hivernal al circuit francès de Paul Ricard, amb el CEO de la web, Arnau Viñals, a peu de pista.

Correa ve de completar les seves set primeres rondes de la GP3 el 2017 amb l’equip Jenzer Motorsport, qui l’ha decidit renovar per aquesta temporada. En els dos primers dies de test, el nord-americà es va mostrar caut a l’hora de parlar, explicant les seves sensacions després d’aquestes vacances hivernals.

“El dia es va basar en revisar que estigui tot bé amb els cotxes i començar a fer una mica més de treball, ja que no tenim molts dies de test en aquest campionat. El clima no ens va ajudar molt, amb molt de fred i al matí nevant. Així que res, tractant de entendre una mica com funcionen els pneumàtics i el cotxe amb aquesta temperatura, ja que l’any passat no vam tenir molt temps en aquestes condicions”, va relatar Correa respecte a la primera jornada de test al Paul Ricard.

Juan Manuel va quedar en 14ª i 15ª posició els dos primers dies d’acció per a la GP3. Tot i això, no ha volgut valorar molt el rendiment que hi va haver a pista. “Vam tenir un bon ‘feeling’ amb el cotxe. Però són test, no es treu res fins a la primera cursa a Barcelona. Per ara, només toca seguir treballant i entenent tot el que més puguem”, va afegir.

El circuit de Paul Ricard segueix en obres de cara a les modificacions exigides per la FIA per al pròxim Gran Premi de França. Malgrat això, el pilot de 18 anys d’edat va treure bones conclusions de la pista francesa. “El circuit m’ha agradat molt. És ràpid però té moltes parts tècniques també. Es farà una bona cursa aquí, perquè es pot veure que hi ha llocs per avançar”, va dir el de Jenzer convençut.

Per a aquesta temporada Correa tindrà dos nous companys d’equip a Jenzer. D’una banda, la colombiana Tatiana Calderón, i per l’altre el jove alemany David Beckmann. En ser preguntat per ells, el pilot nascut a l’Equador va dir que “han fet alguns canvis respecte a l’any passat dins de l’equip, i la veritat és que crec que són tots per anar a millor. No els coneixia, així que estic coneixent als meus companys. Per ara tot molt bé”.

Finalment, Correa va acabar parlant sobre els objectius de la temporada i el que s’espera per a aquest primer any complet a la GP3 Series. Sense gaire ambició, l’americà es va fixar unes fites realistes al seu abast. “Òbviament tothom vol guanyar… Però no, jo el que més vull és aprendre. Veure on vam començar la temporada i, en base a això, posar-nos metes per acabar. Crec que, segurament, algun Top 10 o Top 5 és possible, i si pot ser millor doncs endavant”, ha conclòs des del Paul Ricard.

La GP3 Series tornarà a realitzar un segon test de pretemporada els dies 14 i 15 de març al circuit de Jerez. Des d’allà, posaran rumb al Circuit de Barcelona-Catalunya per acabar els entrenaments previs a la primera cursa els dies 17 i 18 d’abril. En ocasió del GP d’Espanya de F1 del 11 al 13 de maig, la GP3 començarà el seu calendari de 2018 amb una graella que està prop de completar-se.