Ahir al nostre podcast l’Últim revolt, vam tenir el plaer que Javier Sagrera ens expliques la seva actual situació a la GB3 britànica i com va començar al món del motor.

Trajectòria:

Javier  Sagrera és un jove pilot català que va començar en el món del Kàrting l’any 2015. De la mà de  Mariano  i  Miguel  Molina. Allà el somni de  Javier  començava a fer-se una realitat, ja que el jove pilot català tenia clar des de petit a què es volia dedicar.

L’any 2016 es va a iniciar en el món del Kart a les categorias inferiores. A la categoria cadet, combinava prueba del campionat de Catalunya amb prueba del campionat d’Espanya. Guanyant curses a la ” rotax “” i aconseguint diversos podis en les dues categorias.

Quan ja era de segon any es va consolidar a la categoria obtenint el Subcampionat d’Espanya. Obtenint victòries i podis durant tota la temporada. Mentre iniciava els seus passos en l’àmbit internacional a la ” Winter  Cup” la  WSK. El campionat d’Europa i el mundial de la categoria, participant en diversas finals.

L’any 2019 arriba el gran salt de la carrera d’en Javier. Dona el salt a la Fórmula 4 on fa el seu debut en el Circuit de Montmeló. Amb tan sols un test previ i assoleix acabar en la vuitena posició.

Javier Reconeixia que va patir molt en la seva època a la Fórmula 4. Que no va a poder rendir al nivell que s’esperava, però que li va servir d’aprenentatge i adaptació als cotxes, a món molt different del Kàrting.

Actualment:

L’any 2021 comença la seva aventura a la GB3 britànica on va demostrando el seu talent i la seva velocitat a principis de temporada firmant un espectacular podi a la seva primera cursa.

Actualment,  Javier  Sagrera corre a l’equip  Carlin  a la GB3 britànica en el seu segon any  espera  ser un candidat al títol que li doni pas en un futur proxim a la  FIA  F3.