La nova Eurocup-3 va revelar el seu cotxe i es va embarcar en la seva primera acció oficial en el Circuit Ricardo Tormo de València el 18 d’abril com a part d’un test de dos dies

Amb un calendari confirmat de 8 rondes que se celebraran a Espanya, Bèlgica, Portugal, Itàlia i els Països Baixos, l’Eurocup-3 ha fet un nou pas endavant en sortir a la pista per primera vegada.

El xassís del Tatuus F3-T318 ja muntava l’Aerokit fet a mesura amb aspecte d’F1 i el motor Alfa Romeo 1750cc turboalimentat de quatre cilindres i 270 CV, posat a punt per a Autotecnica amb un augment extra de 25 CV reservat per al sistema push-to-pass, va ser rebut per equips i pilots amb els braços oberts.

Tots dos dies es van dividir en 2 sessions de proves, amb Esteban Masson de Campos Racing liderant el dimarts i l’espanyol Javier Sagrera aconseguint el millor temps per a Palou Motorsport el dimecres al matí.

El Campió de França de F4 2021 va marcar el ritme de referència des del primer dia de proves de l’Eurocup-3 amb un 1m28.302s i Sagrera ho va superar per 0.524s (1m27.778s) en l’últim tram del dia.

Bruno del Pino, de MP Motorsport, va ser l’únic pilot que va rodar per sota d’1m28s, mentre que quatre equips van estar representats entre els quatre primers, ja que Nick Gilkes, de Drivex Teams, va ser el tercer més ràpid i Cenyu Han, de GRS Team, el quart. Masson, que va marcar el ritme a la tarda amb una volta d’1m28.535s, va ser cinquè a la taula combinada de temps del dia, mentre que José Garfías, Sebastian Ogaard, Francesco Braschi, Tasanapol Inthraphuvasak i William Karlsson van completar el top-10.

Suleiman Zanfari va ser el pilot que més voltes va donar en els tests, 174 en total en tots dos dies en el seu debut com a soldat de Campos Racing.

La prova inaugural de la temporada tindrà lloc a Spa-Francorchamps del 5 al 7 de maig.