James Vowles, fins fa unes hores director d’estratègia de Mercedes, ha decidit acceptar un nou repte i marxar a l’equip britànic

James Vowles se’n va a Williams. L’enginyer britànic deixa l’equip Mercedes per convertir-se en el director de l’escuderia anglesa. Després de la marxa inesperada de Jost Capito de Williams, ja sabem qui serà el seu substitut.

Vowles ha sigut el director d’estratègia de l’equip Mercedes durant quatre anys. Va ser una persona clau en quant al rendiment de l’escuderia, i sembla que en aquests moments té ganes de canviar d’aires i acceptar aquest repte tan complicat.

El britànic començarà a treballar amb el seu nou equip el proper 20 de febrer, una data molt propera a l’inici dels tests de pretemporada a Bahréin.

Tot i que no ho sembli, gràcies a la confiança que ha depositat Williams en Vowles, el nou director de l’equip britànic ha fet un pas endavant en la seva carrera professional, ja que mai havia estat en aquest càrrec.

Un futur incert

El que està clar és que Vowles té molta feina a fer. Aquesta passada temporada, l’equip Williams ha quedat últim en el Campionat de Constructors amb un total de vuit punts. L’objectiu del britànic serà que Williams faci un pas endavant, ja que ja són moltes temporades de decepció.

L’última victòria de l’equip va ser al Gran Premi d’Espanya de l’any 2012, on Pastor Maldonado va fer una actuació memorable. És cert que l’equip britànic va tenir algunes altres bones temporades, com les de 2014 i 2015, on van ser el tercer millor equip.

Interview: Pastor Maldonado recalls a “very, very special” Spanish Grand Prix win in our FW34 | Williams Racing
Copyright: Williams Racing

No obstant això, a partir de 2016, l’equip va baixar el nivell i no han sabut com seguir endavant. Hi han hagut bastants canvis estructurals, però tot i això la situació continua exactament igual.

L’any 2021 van avançar positivament, però en 2022 s’han tornat a estancar. Veurem també si la incorporació de Logan Sargeant té efectes positius en l’equip.