Nasser Al-Attiyah guanya còmodament i obté el seu cinquè títol, apropant-se a les vuit victòries d’Stéphane Peterhansel

Nasser Al-Attiyah ho ha tornat a fer. El pilot de Toyota ha guanyat el Dakar per cinquena vegada. En aquests moments, és el segon pilot amb més victòries en aquesta competició, només superat pel francès Stéphane Peterhansel.

Sébastien Loeb no ha pogut fer res per arrabassar el títol al qatarià. Al-Attiyah ha finalitzat amb una avantatge de més d’una hora respecte Loeb. Les últimes etapes del pilot francès han estat impressionants, guanyant sis etapes de manera consecutiva. No obstant això, en l’última etapa no ha apretat, ja que la distància era massa gran. El guanyador de l’etapa ha estat Guerlain Chicherit.

Nasser Al Attiyah certifica su quinto Rally Dakar
Copyright: Motorsport
Carlos Checa es llueix

El pilot català no ha deixat de sorprendre. La seva actuació en aquesta edició del Dakar ha estat molt memorable. En l’etapa d’avui, ha aconseguit finalitzar en dècima posició, un resultat espectacular.

Checa ha finalitzat la competició en la posició número 32. Isidre Esteve s’ha quedat molt a prop del pilot català, a 50 minuts aproximadament. Per altra banda, Laia Sanz ha finalitzat la seva aventura pel Dakar en la posició número 65. Finalment, Gerard Farrés ha aconseguit un cinquè lloc en la categoria T4.

Kevin Benavides guanya en motos

El pilot argentí arrencava l’última etapa en segona posició de la general, però ha estat capaç de guanyar-la, emportant-se el Dakar per segon cop. Toby Price ha estat apretant per darrere, però finalment no ha pogut amb l’argentí.

La llàstima va ser la retirada primerenca de Joan Barreda. El pilot català estava realitzant una gran edició, però degut a un accident que va tenir fa unes etapes enrere, va haver d’acomiadar-se del Dakar.