Jake Dixon ha aconseguit la segona victòria de la temporada, imposant-se a Arón Canet i a Albert Arenas, qui ha aconseguit el seu primer podi en la categoria intermèdia.

Ha estat un bon diumenge per a l’equip de Jorge Martínez ‘Aspar’. A Moto3, David Alonso aconseguia la seva segona victòria de la temporada, una fita que també ha aconseguit Jake Dixon, qui, després de la seva victòria en Assen, tornava a la part més alta del podi. Prop d’aconseguir l’or Arón Canet, qui encara no ha aconseguit una primera plaça en la categoria intermèdia. Albert Arenas s’ha pujat per primera vegada al podi a Moto2.

L’anglès partia des de la Pole Position i en els primers compassos de la carrera va tractar d’escapar-se, no obstant això, no va poder. Van ser diversos els pilots que van intentar seguir-li, com Arón Canet, Manuel González i Pedro Acosta. La carrera es va convertir ràpidament en una bonica lluita amb molts avançaments. Va sorprendre la ràpida arribada de ‘El tauró de mazarrón’ a la lluita pel podi, ja que partia des de la novena plaça de la graella.

Doblete para el Aspar Team este fin de semana / Aspar Team
Doblet per el Aspar Team aquest cap de setmana / Aspar Team

Malgrat que Pedro Acosta es va prendre la carrera amb calma, a poc a poc va anar escalant posicions… i finalment va arribar. Ho va fer en la volta 14, mancant vuit voltes per al final. En un parell d’ocasions, va tractar d’avançar a Arón Canet, qui va arribar a liderar la carrera. No obstant això, el pilot valencià tenia ganes de podi, però sobretot, de guanyar, per la qual cosa va posar tot la seva obstinació a donar el millor de si. No va poder finalment avançar a Dixon, però va aconseguir una consolidada segona plaça, equivalent al seu tercer podi aquesta temporada.

Pedro Acosta va acabar sisè

D’altra banda, ‘El tauró de Mazarrón’ acabava la carrera en sisena plaça. Les seves gomes van quedar desgastades després de les dures condicions de pista i la gran obstinació que va posar en la seva batalla amb la resta de pilots. De fet, Acosta va tenir un toc amb Alonso López durant una de les seves lluites, una acció que va enfadar al murcià. El seu company d’equip, Albert Arenas, va acabar sent l’altra cara de la moneda. El català va ser de menys a més, i després de partir cinquè, va poder aconseguir el seu primer podi en la categoria i, a més, en el circuit de casa.

Quant a la resta d’espanyols, cal destacar l’actuació de Manuel González, qui va arribar fins i tot a liderar la carrera. Finalment, va acabar cinquè. Es tracta de la sisena vegada que el pilot madrileny aconsegueix aquest resultat, sent el millor que ha aconseguit en la categoria. També va signar una gran actuació Sergio García Dols, qui va acabar quart, el seu millor resultat en la categoria. Cal recordar que el pilot de Borriana és rookie. Alonso López va acabar vuitè i el seu company d’equip, Fermín Aldeguer, va ser tretzè. Jeremy Alcoba, en la seva carrera de casa, va tancar els punts.