David Alonso s’ha imposat en una carrera d’allò més emocionant, on més d’onze pilots han rodat al grup capdavanter.

La carrera de Moto3 en el Circuit de Barcelona-Catalunya ha resultat ser un clar exemple del que és una carrera en la categoria inferior del Campionat de MotoGP. El semàfor en vermell s’apagava a Montmeló a les 11 en punt i era Deniz Öncü el pilot que prenia la iniciativa de liderar la carrera, robant-li la posició de privilegi a Iván Ortolá, qui sortia des de la pole position. Després d’ell, van sortir impecables Kelso i Masiá, els qui partien tercer i quart, respectivament.

Qui no sortia especialment bé era l’actual líder del Campionat, Daniel Holgado. El pilot valencià, qui partia de la oncena posició, va passar per meta per primera vegada en la catorzena posició, perdent tres places respecte a la seva posició en graella. Mentrestant, en el grup capdavanter, Deniz Öncü imposava un gran ritme, però Masià no estava disposat a passar-ho per alt. Era llavors quan es disposava a avançar tant a Kelso com Iván Ortolá, dos dels tres pilots més ràpids del dissabte. De fet, el pilot d’Algemesí aprofitava el rebuf per a col·locar-se al comandament a la fi de recta. Per enrere, Holgado anava escalant posicions després d’una de les seves pitjors sortides d’aquesta temporada.

 

David Alonso se impone en Montmeló / MotoGP
David Alonso s’imposa a Montmeló / MotoGP

Pel seu costat, David Alonso, el pilot del Aspar Team, començava a demostrar que tenia velocitat i, sobretot, bon ritme. L’hispà-colombià no trigava a liderar la carrera, malgrat que sortia des de la dotzena posició. En aquest moment, Masiá passava de primer a quart. Filippo Farioli queia, anotant el primer incident de la carrera. Després d’una sortida una miqueta desastrosa, Holgado aconseguia atrapar al grup cabecero, i mancant 12 voltes es col·locava com a líder.

Fins a catorze pilots es trobaven en el grup de devant, entre ells, David Muñoz, qui demostrava tenir ganes d’aconseguir el seu segon podi de la temporada. Öncü tornava a liderar la trepidant cursa, però Holgado volia tornar a guanyar. En aquest moment, començaven a arribar avisos per excedir els límits de la pista a alguns pilots, com David Muñoz. David Salvador també havia de complir una long lap.

Dani Holgado, víctima d’una caiguda en la corba 10

A tres voltes del final, Jaume Masià prenia la iniciativa a final de recta. El valencià estava decidit a pujar al podi, i després d’ell, Öncü tocava a Holgado, fent que el pilot del Tech3  es veiés desplaçat fins a la sisena posició. No obstant això, en el següent pas per meta, Holgado remuntava cinc posicions per a col·locar-se primer. Dani semblava disposat a emportar-se la quarta victòria de la temporada, però no comptava amb portar a David Alonso. El rookie venia amb tot i s’enredava en una batalla amb Dani Holgado i Jamue Masià… i el pilot del Tech3  s’emportava la pitjor part.

El 96 queia a la corba número deu i Muñoz es col·locava primer. No obstant això, el punt més tibant i emocionant de la carrera arribava en l’última corba. Masiá i Alonso passaven i Öncü tirava a Muñoz. Una maniobra que va acabar en sanció per al turc. Direcció de carrera decidia ficar-li sis segons de sanció, per la qual cosa finalment acabava en la dotzena plaça. Com a conseqüència pujava al podi el rookie José Antonio Rueda, del Red Bull KTM Ajo.