El Gran Premi de Gran Bretanya podria deixar de disputar-se a Silverstone a partir de 2019, segons ha reconegut el director comercial de la Formula 1, Sean Bratches.

Des de la creació del Campionat Mundial de Formula 1 el 1950, el Gran Premi de la Gran Bretanya ha estat, juntament amb el Gran Premi d’Itàlia, l’únic que s’ha celebrat en totes les seves edicions. Silverstone va acollir la primera carrera de la història de la Formula 1, però a partir de 1955 es va alternar amb els circuits d’Aintree i Brands Hatch. No obstant, a partir de 1987 s’ha corregut ininterrompudament a Silverstone.

Després de més de trenta anys visitant el traçat del comtat de Northampton, el contracte actual entre el circuit i la Formula 1 finalitza el 2019 i ara mateix les posicions estan molt allunyades. A dia d’avui sembla poc probable que s’arribi a un acord de renovació si les posicions entre els propietaris del circuit y Liberty Media, màxim accionista de la Formula 1, no s’apropen en les pròximes setmanes.

El director comercial de la Formula 1, Sean Bratches, va explicar aquesta setmana que la situació segueix igual: “Silverstone va ser el primer Gran Premi, però no hem competit allà els 68 anys. Hem anat a Brands Hatch i altres llocs. En aquest esport res es immutable. Valorem molt algunes carreres i per això fem un esforç per a què es mantinguin, però també som un negoci. Tenim moltes parts interessades i accionistes i estem intentant fer el millor per als aficionats sense deixar de banda que ha de ser un negoci exitós”.

Als últims mesos no hi ha hagut cap pas endavant entre les dues parts. Tenint en compte que ara mateix Silverstone és l’únic circuit britànic que amb la normativa actual pot acollir carreres de Formula 1, no només perilla la visita un dels traçats més emblemàtics, sinó l’històric Gran Premi de la Gran Bretanya. La Formula 1 segueix rebent ofertes de altres països amb menys tradició automobilística, però amb una capacitat econòmica actualment superior. La setmana passada es va confirmar el Gran Premi de Vietnam per al 2020 i Miami podria ser el següent destí en unir-se a la llista.

Una de les solucions per a ‘salvar’ el Gran Premi de la Gran Bretanya podria ser traslladar-lo a un circuit urbà pels carrers de Londres, una proposta que seria molt més atractiva per als propietaris i patrocinadors de la competició. Actualment ja es corren tres carreres urbanes, Mónaco, Singapur i Azerbaiyán. i a partir de 2020 s’hi unirà el Vietnam amb la cursa pels carrers de la ciutat de Hanoi.