La Fórmula 1 i la ciutat de Hanoi anuncien avui, sota la propietat de Liberty Media, que a l’abril de 2020 es disputarà el GP del Vietnam a la capital del país.

El gran compromís de la F1 amb el continent asiàtic permetrà que el Vietnam s’uneixi a les carreres ja establertes en aquestes terres com la de Singapur, Xina i Japó.

Poder disputar carreres a nous països és una de les grans futures estratègies de la Fórmula 1, que vol ampliar la seva audiència i poder arribar a tothom.

El Gran Premi es durà a terme al cor de la ciutat, en un emocionant circuit urbà de 5.565 km que oferirà un gran espectacle, tant per als pilots com per als aficionats.

Copyright F1

Vingroup, promotor de Hanoi, ha signat un acord de diversos anys per organitzar el GP. Una estreta negociació entre les autoritats de la ciutat de Hanoi, el promotor i la Fórmula 1, han estat la clau per poder fer realitat aquest somni vietnamita.

Aquesta nit a Hanoi, se celebrarà una cerimònia per presentar el llançament de la cursa. Chase Carey, president i director de la Fórmula 1, assistirà a l’esdeveniment en el qual actuaran artistes locals per ressaltar la cultura del Vietnam.

“Estem encantats d’anunciar que Hanoi albergarà un Gran Premi de Fórmula 1. Des que ens vam involucrar en aquest esport l’any 2017, hem parlat sobre el desenvolupament de noves ciutats de destinació per ampliar l’atractiu de la Fórmula 1, i el Gran Premi del Vietnam és un resultat d’aquesta ambició.”

“Estem encantats d’estar aquí a Hanoi, una de les ciutats més emocionants del món en aquest moment amb una història tan rica i un futur increïble per davant. Aquesta és la fórmula perfecta per a un Gran Premi i espero que això es converteixi en un punt culminant del calendari de F1, ha dit Chase Carey.

“El nostre equip de Motorsport, treballant en col·laboració amb la ciutat de Hanoi i el promotor Vingroup, ha treballat per habilitar un circuit que no només provarà als pilots, sinó que també ha d’assegurar que els nostres fanàtics gaudeixin de l’espectacle de les carreres. Estem ansiosos per veure els cotxes de Fórmula 1 a tota velocitat pels carrers d’aquesta fantàstica ciutat a partir de 2020″.

Nguyen Duc Chung, president de la ciutat de Hanoi: “Estem orgullosos de ser la seu del Gran Premi de Fórmula 1 del Vietnam i de mostrar la ciutat de Hanoi al món amb la seva combinació especial de bellesa antiga i moderna a 2020.”

“És una demostració més de la capacitat del Vietnam, com una de les economies de més ràpid creixement en el món per organitzar esdeveniments a escala global i atreure turisme al país. Ofereix una oportunitat per a la inversió interna al Vietnam i, el que és més important, per portar la emocionant cursa de Fórmula 1 a la gent del Vietnam“.

Finalment, Nguyen Viet Quang, vicepresident i CEO de Vingroup va afegir: “Estem molt contents de veure que el nostre treball amb la Fórmula 1 per assegurar aquest acord finalment s’ha realitzat. Una part essencial d’aquesta col·laboració ha estat assegurar-se que no només presentem la ciutat de Hanoi, sinó que també oferim una emocionant carrera per als fanàtics de la Fórmula 1 al Vietnam i a tot el món.”

“Amb la missió de ‘una vida millor per als vietnamites’, Vingroup vol portar aquesta cursa a Vietnam causa dels beneficis generals per a la societat, ja que es crearan més llocs de treball, es millorarà la infraestructura de Hanoi i altres esdeveniments mundials més importants. S’animarà tenir lloc al Vietnam. Per Vingroup individualment, a través de l’esdeveniment de carreres de F1, proclamarem el primer fabricant d’automòbils vietnamita, VinFast, a milions d’audiències al món”.