El cap comercial de la F1, Sean Bratches, diu que Liberty Media està tractant d’agrupar les curses geogràficament en el futur, ja que explica la inclusió del Vietnam.

En els últims anys, el calendari de la F1 s’ha estès enormement, començant a Austràlia i després a l’Orient Mitjà a Bahrain abans de tornar a la Xina i de nou a Orient Mitjà en Bakú.

Després es desplaça a Europa amb el Canadà al mig. Àsia és la següent etapa amb carreres a Singapur, el Japó i Rússia, mentre que Amèrica segueix amb els Estats Units, Mèxic i el Brasil, finalment, Abu Dhabi a l’Orient Pròxim tanca l’any.

El nou GP del Vietnam es va signar per a l’abril de 2020 i Bratches diu dóna suport a la idea d’alinear les carreres per geografia. Sembla que la idea és tenir la cursa a Austràlia i a Àsia durant la primera part de la temporada.

Mentre que Austràlia, la Xina i Vietnam estan bé segons la idea, les carreres a Singapur, el Japó i Rússia hauran d’avançar per formar una línia lògica amb, potser, Europa seguint a Àsia, amb Amèrica en el tercer tram i Orient Mitjà tancant la temporada.

Canadà queda com l’única cursa que es durà a terme independentment ja que les condicions climàtiques en l’última part de l’any no són adequades. “Una de les coses que estem tractant de fer actualment és alinear les nostres carreres per geografia”, va dir Bratches.

“Estem subjectes a alguns acords que hem heretat, però idealment, i no necessàriament en aquest ordre, ens agradaria que les nostres carreres en els mercats d’Àsia i Austràlia s’agrupin, com ho faríem amb les carreres en els mercats dels Estats Units i Europa“.

Vietnam a l’abril recolza aquesta visió”. Queda per veure com la F1 pot formar una ubicació de ple dret per formació d’ubicació per a les carreres. L’addició de Vietnam s’ha rebut amb reaccions mixtes.

Els fanàtics estan preocupats per les clàssiques curses al Regne Unit, Alemanya i Itàlia, ja que els acords encara no s’han confirmat pel futur. Quan se li va preguntar, Bratches va insistir que, si bé les curses de patrimoni segueixen sent una prioritat, el seu negoci és igualment important per créixer.

“Ho veiem de tres maneres”, va dir. “En primer lloc, volem preservar les clàssiques carreres que són molt importants per a la Fórmula 1 i per als fanàtics. Estic parlant de Silverstone, Spa, Monza“.

“Després tenim un conjunt de carreres de carrer i híbrides, on correm en els parcs i als carrers de la ciutat, com Melbourne, Mont-real i la Ciutat de Mèxic. El tercer segment presenta instal·lacions especialment dissenyades com Xangai, Austin, Texas i Bahrain“.

“Més enllà d’això, busquem identificar més carreres de carrer, de manera que aquesta cursa és un pas més en termes de la nostra visió. Som una entitat de 68 anys i la naturalesa de les carreres és que és dinàmica “.

Silverstone va ser el primer gran premi, però no hem competit a Silverstone tots aquests 68 anys. La cursa s’ha celebrat a Brands Hatch i altres llocs. Res és immutable en aquest esport en termes d’on correm”.

“Valorem certes carreres altament i fem el que podem per preservar les curses allà, però som un negoci. Som una empresa pública i tenim moltes parts interessades i accionistes, i estem tractant de casar-nos amb el millor per als fanàtics amb un negoci exitós”.

Bratches també ha posat èmfasi en la necessitat de curses de carrer a la F1, ja que el Vietnam s’uneix a Mònaco, Bakú i Singapur. “Crec que és simplement la capacitat de portar les carreres a la gent”, va dir. “A més, des del punt de vista de la televisió, es tracta de la iconografia del fons d’aquests circuits”.

“Una de les coses que ha estat fonamental per als nostres esforços en els últims temps és la creació de grans circuits de carreres. No volem una altra carrera processional. Volem veritables carreres, roda a roda, en circuits de carrer on hi ha la possibilitat d’avançar”.

“Per a aquest fi, ara tenim una divisió d’esports de motor i tecnologia dins de la Fórmula 1 i aquest equip ha estat treballant mà a mà amb el govern de Hanoi per garantir que el circuit no sigui només en una ciutat de classe mundial, que Hanoi és, sinó que és un circuit de classe mundial que els fanàtics gaudiran”.