Al 19é episodi del podcast oficial de la Formula 1 “Beyond The Grid”, Claire Williams parla sobre l’estat de forma del seu equip, analitza la temporada i les seves perspectives de futur i molt més.

Claire comença el podcast parlant del ‘shock’ que suposa per a Williams no ser tan competitius com els altres equips de la zona mitjana de la classificació. Tenint en compte el rendiment, no vol fer pronòstics per al futur i creu que els altres equips també estan treballant durament per a millorar. “Ha estat un shock realment enorme. Esperava estar molt millor aquesta temporada. Tots ho pensàvem i creiem que tindríem un cotxe més ràpid”, assumia Williams.

Teníem bones expectatives, però quan vam arribar als test ja vam veure alguna cosa…No vam tenir ni tan sols que esperar a Austràlia. Encara que a mesura que ha avançat la temporada hem anat progressant, va ser un enorme revés. No podem estar contínuament a les últimes posicions de la graella. Hem tingut moltes reunions amb Paddy i tot l’equip tècnic. Hi ha molts problemes, però no vull treure aquí els draps bruts de ningú. Una de les coses de les que estic més orgullosa és que l’equip s’ha mantingut unit malgrat tot”, va declarar la britànica.

A Williams confien en millorar de cara a la pròxima temporada. “Podríem haver explotat i haver acomiadat la mitat de l’equip, però aquesta no és la forma amb la que jo volia treballar. Hem de mirar on ens hem equivocat i que hem fet malament per passar de la P5 a la P10 en el campionat. Estem treballant dur per què 2019 sigui millor per a nosaltres”, va explicar Claire.

Després, en un terreny més personal, recorda la seva infància jugant a la fàbrica. Diu que el seu pare, Frank, no el va obligar a estar a la Formula 1 però que ella ho va decidir així. Va començar a treballar en el departament de comunicació de l’equip i més tard es va convertir en la subdirectora. No va ser idea seva ni del seu pare, sinó que van ser Wolff i Ecclestone els que la van nomenar. Frank ni tan sols sabia la notícia.

Li pregunten per què Williams porta una adhesiu d’una papallona als seus monoplaces i explica que es una dedicatòria a la seva mare, gran amant de les papallones. Reconeix que va tenir alguna desavinença amb la seva mare a l’hora d’escollir pilots, sobretot quan van contractar a Nigel Mansell. Encara que Claire no ha revelat el seu nom, explica que tenia tancat un pilot important que van tenir que descartar per què la seva mare volia tenir a Mansell.

A Claire no li importa estar en un món dominat majoritàriament per homes. Sap que ha estat així i que serà així durant molt de temps i, per tant, es concentra en la seva feina sense preocupar-se pel que els altres pensin d’ella. Acaba el podcast parlant de la seva família i l’OBE que va rebre.