El cap de setmana per la GP3 començava amb expectació per saber qui dels pilots d’ART seria capaç d’assegurar-se la pole al Circuit de Barcelona-Catalunya.

La cursa va iniciar-se segons el guió establert, amb els quatre pilots d’ART dominant acompanyats de prop per l’estrella de Trident i el pilot del programa de Ferrari, Giuliano Alesi. Tatiana Calderón, que va patir alguns contratemps, es va col·locar sisena, a només mig segon dels líders.

La segona part de la cursa guardava sorpreses: tot apuntava que Nikita Mezepin anava a endur-se la pole amb un marge ajustat respecte el seu company d’equip, Anthoine Hubert, però va ser el pilot de Campos, i campió de l’Euroformula el 2016, Leonardo Pulcini, qui es va adjudicar la pole contra tot pronòstic.

La jornada de diumenge va començar humida però sobretot molt freda. Es veia venir que seria una cursa difícil. A més, la graella invertida per als 8 primers classificats probablement animaria l’ambient.

Juan Manuel Correa sortia des de la pole i Giuliano Alesi ho feia al seu costat. Correa va poder mantenir el liderat mentre els ART, especialment Hubert i Hughes, van començar una gran remuntada.

Però aviat arribarien els primers incidents: Pulcini va tocar amb un altre pilot i va haver de passar per boxes per substituir l’aleró davanter. Una volta més tard, Pedro Piquet va perdre el control del seu Trident quan entrava a la recta del darrere del circuit, xocant contra el mur, destrossant el cotxe i obligant el cotxe de seguretat a aparèixer.

Diego Menchaca també va haver de passar per boxes, amb un nou toc, maniobra per la que va rebre una sanció de 5 segons per excedir la velocitat permesa a boxes. Es van fer evidents els problemes en la gestió de neumàtics d’alguns pilots, com Calum Illot (ART GP), que va començar a acusar la falta de ritme i es va veure immers en una lluita amb Lorando en la que aviat es va veure superat. Jack Hughes també va aprofitar per superar un Correa que estava fent una gran cursa.

Els Arden també van lluitar fins que Aubry i Mawson es van tocar a la corba 5 del circuit. Els pilots de la part del darrere, com Will Palmer, Tatiana Calderón o Beckmann van entrar a boxes per posar neumàtics de sec, donat que la pista s’estava secant.

La victòria va ser per Alesi per davant de Hubert i Hughes que van fer una gran remuntada als compassos inicials.

Driver Team
1 Giuliano Alesi Trident
2 Anthoine Hubert ART Grand Prix
3 Jake Hughes ART Grand Prix
4 Juan Manuel Correa Jenzer Motorsport
5 Dorian Boccolacci MP Motorsport
6 Niko Kari MP Motorsport
7 Callum Ilott ART Grand Prix
8 Simo Laaksonen Campos Racing
9 Leonardo Pulcini Campos Racing
10 Nikita Mazepin ART Grand Prix
11 Julien Falchero Arden International
12 Diego Menchaca Campos Racing
13 Will Palmer MP Motorsport
14 Ryan Tveter Trident
15 Joey Mawson Arden International
16 Alessio Lorandi Trident
17 David Beckmann Jenzer Motorsport
Tatiana Calderon Jenzer Motorsport
Gabriel Aubry Arden International
Pedro Piquet Trident