George Russell va guanyar una accidentada primera cursa durant la competició de la FIA F2 a Barcelona. El pilot anglès es va posar segon a l’arrancada i després d’una llarga i intensa lluita per la victòria, es va anteposar a Nyck de Vries per fer-se amb el triomf. El podi el va completar el Carlin de Lando Norris, que d’aquesta manera manté còmodament el lideratge al campionat.

La cursa va estar marcada per diferents incidències que van arribar a provocar quatre cotxes de seguretat virtuals. El primer va arribar després de la primera volta, quan Maximiliam Günther va quedar atrapat a la grava a la segona corba per un trompo contra l’escamot. Això va provocar que pilots que havien sortit en males posicions aconseguissin millorar notablement.

La cursa va començar realment després que marxés el cotxe de seguretat, que va fer que Alexander Albon comencés la seva particular remuntada en perdre quatre posicions per una mala sortida. No obstant el protagonisme va arribar a mans de Russell, que va passar a liderar la cursa en superar a Nyck de Vries.

El segon cotxe de seguretat virtual va arribar després d’un polèmic xoc entre els dos MP Motorsport. Merhi i Boschung van tocar a la primera corba. Poc després arribaria el tercer, amb un xoc solitari d’Arjun Maini a la cinquena corba.

L’última incidència va estar protagonitzada per Sean Galael i Louis Delétraz, que després d’un fort toc a la primera corba van acabar ambdós fora de combat. A més, aquesta acció va deixar el cotxe de seguretat virtual de nou a la pista i al suís li van caure cinc llocs de penalització per diumenge.

La lluita per la victòria va centrat tota l’atenció, amb un De Vries que va intentar avançar i que ho va aconseguir durant breus segons. Tot i així, Russell va aguantar bé i va sumar la segona victòria de l’any. Norris va acabar en tercera posició. El quart va ser Luca Ghiotto, seguit d’Alexander Albon, Jack Aitken, Sergio Sette Camara, Artem Markelov, Tadasuke Makino i Antonio Fuoco. Sense punts van quedar Nirei Fukuzumi, Roy Nissany, Roberto Merhi i Nicholas Latifi.

La segona cursa del cap de setmana de la FIA Formula 2 a Barcelona va ser per Jack Aitken, que ha aconseguit la seva primera victòria a la categoria. El pilot anglès va mantenir la primera posició que va agafar a l’arrancada i ha mantingut el marge amb els seus rivals no obstant les quatre penalitzacions. Alexander Albon i Lando Norris van tancar el podi d’una accidentada cursa en condicions de sec després de la pluja del matí.

Aitken va ser el protagonista de la sortida: va avançar Artem Markelov i Sergio Sette Camara només d’arrancar i va aconseguir un marge increïble. Sette Camara es va veure superat per tres cotxes però en la primera frenada va recuperar el segon lloc per davant d’Albon i Norris. Darrere, Markelov tocava amb de Vries, que acabava la grava i tornant a les últimes posicions. Just després, Merhi feia un trompo en trepitjar l’herba de la cinquena corba i ho va controlar miraculosament per continuar la marxa.

Poc després va aparèixer el primer cotxe de seguretat virtual. De Vries va tocar amb Delétraz i es va quedar a la grava parat. En reiniciar-se la prova, Sette Camara es va passar de frenada en lliscar per la zona més humida i perdia tres posicions amb Albon, Norris i Ghiotto.

El segon cotxe de seguretat va sortir quan Fukuzumi va impactar contra Makino i quedaven tots dos fora. Això va destrossar l’avantatge d’Aitken al capdavant de la cursa, on ja tenia més d’onze segons de marge amb Albon i Norris.

Passada la meitat de la cursa, arribarien dos cotxes de seguretat gairebé consecutius. Primer, Sette Camara va ser avançat per George Russell i instants després va saltar l’extintor del Carlin i va haver de parar i abandonar la cursa. Finalment, Ralph Boschung va abandonar també degut a una punxada provocada per una forta clavada de frens a la primera corba, neutralitzant per setena vegada l’activitat de la FIA Formula 2 en les dues curses del cap de setmana.

El final de la cursa va ser tranquil. Lando Norris continua mantenint el lideratge de la Formula 2 amb 13 punts d’avantatge sobre Albon i 18 sobre Russell. Darrere, els dos perjudicats del dia van ser Sette Camara i de Vries, que es mantenen amb 46 punts en quart i cinquè lloc. Finalment, Aitken ascendeix a la sisena posició gràcies a aquesta victòria i es queda amb 43 punts.

La FIA Formula 2 tornarà amb la quarta ronda als carrers de Montecarlo d’aquí dues setmanes.