Luca Ghiotto s’ha emportat, aquest cop amb un pilotatge magistral i cap acció qüestionable, la seva primera victòria de l’any en la F2 a la segona cursa de Monza. Sette Camara aconsegueix un altre podi i Fuoco completa el seu millor cap de setmana de la temporada amb un tercer lloc.

La cursa va començar i Sean Gelael va ascendir de la quarta a la primera posició. Louis Deletraz va tractar de treure-li el liderat, però l’indonesi es va imposar al suís. El poleman Gustav Malja va caure a la quarta plaça.

Per darrere, els líders del campionat, Charles Leclerc i Oliver Rowland, anaven guanyat llocs. En la volta 3, Deletraz va poder superar Gelael gràcies al DRS. El d’Arden, a més, tenia danys en l’aleró i estava creant un tap que provocava que tots s’acostessin. A la 6, Sergio Sette Camara va superar Gelael, circumstància que van aprofitar Luca Ghiotto i Nicholas Latifi per superar també l’indonesi.

En el següent gir, Ghiotto va superar Sette Camara per posar-se segon. Antonio Fuoco va superar Latifi després d’un error del canadenc i, en la volta 9, el de Prema ja era quart, en detriment de Gelael. Per davant, els tres del capdavant rodaven a un món de la resta i, a la 11, Ghiotto es va posar al capdavant superant Deletraz. En el següent gir, el suís també va ser superat per Sette Camara.

En la mateixa volta, Gelael seguia perdent places, aquest cop, Roberto Merhi li va treure la cinquena posició. L’acció va passar a estar en la batalla per la setena, amb Latifi, Alex Albon, Leclerc i Artem Markelov com a protagonistes. El canadenc es va tocar amb el monegasc i aquest va perdre part de la seva aleró davanter, de manera que va caure fins a la desena plaça.

Els ART van aprofitar la situació i Albon es va posar setè amb Nobuharu Matsushita vuitè. A la 19, Fuoco havia arribat a la posició de Deletraz i es disposava a lluitar pel podi. L’italià només va trigar una volta en superar el suïs i posar-se tercer.

Tot va acabar així i, aquest cop sense cap acció penalitzable, Ghiotto es va portar el seu primer triomf de la temporada, que li permet acostar-se a la lluita pel subcampionat. Segon ha estat Sette Camara, que ja porta dos podis aquesta temporada, tots dos en les dues últimes curses curtes. Fuoco tanca el podi i completa el seu millor cap de setmana a la categoria.

Completen la zona de punts Deletraz, Merhi, Gelael, Albon i Matsushita. El líder del campionat Leclerc completa el seu primer cap de setmana sense un sol punt.

Amb aquests resultats, la zona alta de la general amb prou feines es mou: Leclerc segueix al capdavant amb 218 punts, seguit de Rowland amb 159 i de Markelov amb 152. Ghiotto té ara 150 i s’acosta al seu company i al britànic de DAMS. La propera ronda, la penúltima i l’única que no coincidirà amb la Fórmula 1, es disputarà el 7 i 8 d’octubre a Jerez.