Marc Calmet, pilot d’enduro, off road i del Dakar, vol seguir millorant, tenint els seus objectius molt clars

Marc Calmet s’ha introduït en diverses disciplines durant la seva trajectòria en el món del motor. Actualment, a més de ser pilot del Dakar, competeix en enduro i off road.

En aquests moments, té la mirada posada en les motos, però no descarta competir amb cotxes en algun moment.

PREGUNTA: QUI ÉS MARC CALMET?

Marc Calmet: Soc pilot d’off road, pilot del Ral·li Dakar. A més, també soc pilot d’enduro. He competit en dues edicions del Dakar amb l’equip Rieju. Ara mateix tinc la mirada posada en tornar a participar en el Dakar.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN L’ESPORT?

MC: El meu germà competia fent motocròs i jo anava a les seves curses amb el meu pare. Als 12 anys vaig tenir la meva primera moto de motocròs, i vaig participar en campionats de Catalunya i d’Espanya. Anys després, vaig competir en la modalitat enduro. Sempre havia tingut la il·lusió de participar en el Dakar, i per això vaig començar a participar en raids fa cinc anys aproximadament.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN EL MOTOCRÒS?

MC: Vaig començar des de la categoria juvenil, amb rivals que tenien molta més experiència que jo, així que no va ser fàcil. El primer any vaig aconseguir algun podi. Més tard vaig passar a les motos de 125cc, i va ser encara més difícil. Guardo molt bons records, sobretot per la il·lusió amb la qual anava a les curses.

P: COM ÉS COMPETIR EN EL DAKAR?

MC: És una cursa molt dura tant físicament com mentalment. T’has de preparar bé psicològicament. El fet d’entrenar tot l’any mitjançant curses d’enduro i raids et prepara molt bé. És una cursa que t’he l’has de prendre com un repte.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

MC: Va ser l’any que vaig debutar en el Dakar, així que encara va ser més difícil. En primer lloc, perquè no vam poder competir en molt temps, i a nivell de patrocinadors tot va ser més complicat. A més, la preparació no va ser l’òptima.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

MC: En el meu cas no. M’agrada competir, i em motiva molt. M’agradaria poder competir en més raids, com el Ral·li del Marroc per exemple. Aquesta seria la millor preparació per a mi de cara al Dakar. Malauradament, són curses d’un cost econòmic molt elevat.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

MC: La veritat és que sí, ja que sempre tinc nervis abans de les curses. No obstant això, a mesura que vas madurant vas controlant aquests nervis. El millor és pensar en les coses en el moment en què passen i no abans.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

MC: En el món dels raids hi ha molta amistat, ens intentem ajudar molt. És diferent al motocròs, hi ha més rivalitat.

P: COM VALORES EL TEU INICI DE TEMPORADA?

MC: Força bé. Al Campionat de Catalunya d’Enduro vaig primer. A més, he participat en el Campionat d’Espanya de Raids, i fins al moment només hem fet una cursa, on vaig quedar primer i, en la general de motos, tercer.

P: COM QUALIFICARIES LA TEVA ANTERIOR TEMPORADA?

MC: L’anterior temporada va començar amb el Dakar, on vaig tenir alguns problemes mecànics, així que va ser complicat. Al final, vaig aconseguir acabar-lo. Vaig participar en el Campionat de Catalunya de Trams Cronometrats, on vaig acabar primer. També vaig participar en el Campionat d’Espanya de Raids fent de copilot, i vam aconseguir guanyar el campionat. Em van oferir competir en el Dakar fent de copilot, però no vaig acceptar, ja que volia seguir competint amb la moto.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

MC: Em queden ganes i motivació per córrer uns anys més amb moto. El meu objectiu és tornar a competir en el Dakar i finalitzar entre els 30 primers. Vull trobar-me bé físicament, en part per poder competir en el món dels cotxes algun dia.