Des de 2014 que ni Marc Márquez ni Honda guanyen al circuit de Mugello, una pista que ni en la millor ratxa de quatre mundials consecutius (2016-2019) va ser bona per al pilot català.

Les tres setmanes llargues d’aturada competitiva ajudaran al pilot de Cervera a arribar en plenitud de facultats a la cita italiana, deixant enrere les lesions que no li han permès estar al seu millor nivell des de 2020 i que enguany ja li han fet perdre’s els grans premis de l’Argentina, els Estats Units i la cursa de Jerez.

En la seva reaparició, a Le Mans, va tornar a mostrar la seva naturalesa competitiva, encara que una nova caiguda li va impedir acabar la cursa del diumenge a França, com tampoc va acabar la primera de l’any, a Portugal.

Una ratxa que el posa, superades les cinc primeres curses de la temporada, 19è de la general, amb 12 punts, a 82 del líder Pecco Bagnaia i amb un menys que el seu excompany d’equip Dani Pedrosa, que amb una única cursa com a convidat a Jerez porta 13 punts i està a la 18a posició del campionat.