Max Verstappen no ha tingut cap mena de rival aquest cap de setmana, aprofitant-ho per guanyar a Barcelona de manera molt senzilla

Max Verstappen, que sortia amb pneumàtics mitjans, va mantenir el seu avantatge de la pole position a la corba 1, defensant-se de l’atac de Carlos Sainz, que partia amb tous. Darrere d’ells, el tercer classificat, Lando Norris, i Lewis Hamilton, que arrencava bastant bé, es van tocar a les primeres corbes, la qual cosa va provocar que Lance Stroll avancés a Hamilton per a col·locar-se tercer.

El de Mercedes va caure al quart lloc, per davant de l’Alpine d’Esteban Ocon, però Norris es va veure obligat a entrar en boxs al final de la primera volta per a canviar l’aleró davanter, mentre que George Russell superava a l’Aston Martin de Fernando Alonso per la sisena plaça.

Hamilton va avançar a Stroll per tornar a posicions de podi en el vuitè gir, i Russell va guanyar un altre lloc contra Ocon a la volta 11 per a ser cinquè. Després d’una desastrosa Q2 que li va deixar en l’onzena posició de la graella, Sergio Pérez va remuntar i es va col·locar vuitè després d’una desena de voltes.

Copyright: Red Bull Content Pool

Amb Hamilton acostant-se, Sainz va entrar al pitlane en la volta 16, i la dupla de Mercedes es va mantenir rodant amb els tous. Hamilton va entrar al pitlane nou voltes més tard, reincorporant-se darrere de l’espanyol, però amb gomes mitjanes molt més joves, i Russell va parar un gir després per a mantenir-se per davant d’Ocon.

Verstappen va fer la seva parada a la volta 27, canviant els mitjans pels durs, mentre que Pérez va seguir una volta més i es va reincorporar novè. Hamilton va avançar a Sainz per la segona posició en el gir 28, però en aquest moment ja estava a 12 segons del neerlandès, mentre que Russell avançava a Stroll per la quarta posició.

Just després, Russell també va passar a Sainz per a posar als dos Mercedes en el podi, mentre que Pérez es va obrir camí fins a la cinquena posició. L’espanyol de Ferrari va fer la seva segona parada just abans de completar els dos terços de la carrera, passant a un joc de durs.

Russell va entrar en boxs en la volta 46, i Hamilton va fer el propi cinc voltes més tard. Pérez també va parar pels tous, reincorporant-se tres segons per darrere de Sainz, i tot això va permetre a Verstappen fer una parada molt tranquil·la per a portar els seus tous fins al final.

Copyright: Scuderia Ferrari

Alonso va avançar a Ocon a 14 voltes del final, encara que el francès va fer un polèmic moviment defensiu. Un gir més tard, Pérez va avançar a Sainz per a posar-se quart i tractar d’anar pels Mercedes, però es va quedar sense temps per a passar a Russell.

Sainz va acabar cinquè, per davant dels Aston Martin d’Stroll i Alonso. Ocon va ser vuitè després de superar a Yuki Tsunoda, que va rebre una penalització de 5 segons. A causa de la sanció del japonès, AlphaTauri es va quedar sense punts, i Pierre Gasly va heretar el desè lloc.

Charles Leclerc va sortir des del pitlane amb pneumàtics durs, després que canviés la part posterior del seu cotxe després de la seva terrible actuació a la classificació, per darrere del Williams de Logan Sargeant. El monegasc va aplicar una agressiva estratègia de pneumàtics, canviant a tous en la volta 17 i de nou a durs en la 43, però només va poder acabar dotzè.