Marc Font, pilot d’enduro, està cada vegada més endinsat en l’esport, competint al Campionat d’Espanya i al Campionat del Món

Marc Font ha competit durant tota la seva vida en diferents esports, arribant a introduir-se a l’enduro, per finalment competir professionalment en aquesta disciplina.

Actualment, participa en el Campionat d’Espanya i en el Campionat del Món i, fins ara, està realitzant una gran temporada.

PREGUNTA: QUI ÉS MARC FONT?

Marc Font: He estat competint tota la vida. De jove vaig fer una mica de trial, i als 12 anys em vaig decantar per l’esquí de muntanya. Uns anys més tard, vaig recuperar la moto, i vaig estar un temps practicant l’enduro. Durant el confinament vaig conèixer a un pilot, l’Alfredo Gómez, i gràcies a ell m’he pogut endinsar al hard enduro.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN L’ENDURO?

MF: El meu pare m’ha ensenyat moltes coses, però uns amics meus em van ensenyar més profundament l’esport.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

MF: La meva primera moto la vaig comprar l’any 2017, però tenia una lesió de genoll. Fins al 2018 no vaig començar amb la moto. Justament vaig començar amb l’enduro en aquell moment, i vaig participar en l’Enduroc i la Basella, però no era algo competitiu. Després del confinament, ja es va convertir en algo més seriós.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

MF: Vaig tenir la sort que a Andorra no estava gaire limitat. A més, visc en un poble petit, i ens podíem moure una mica. Van ser uns mesos complicats.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

MF: Sí, sobretot pel tema econòmic. Jo únicament competeixo en el Campionat d’Espanya i  en algunes curses del Campionat del Món, i em costa molt trobar pressupost. Per culpa d’això, m’he de quedar a casa en algunes curses.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

MF: Molt bona. És un esport on som una família, ens portem molt bé, i durant la cursa també ens ajudem. Fora de la pista, fem coses junts.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

MF: Els que fins fa uns mesos eren els meus rivals ja no ho són. Durant les últimes curses, els meus rivals han estat amb els que m’he jugat el podi al campionat nacional, i al del món lluito amb els 15 primers.

P: COM ÉS LA TEVA RELACIÓ AMB L’EQUIP?

MF: Molt bona. Va començar com una amistat, ja que m’ajudaven sense estar a l’equip, i després ja vaig començar a competir amb ells i he esdevingut el seu pilot oficial.

P: COM VALORES EL TEU INICI DE TEMPORADA?

MF: Està sent gran temporada. He estat corrent diferents disciplines i se m’han donat bastant bé. No esperava fer un podi al Campionat d’Espanya, i al Mundial vaig quedar setzè en una cursa. Estic en un gran moment de forma.

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

MF: En tinc vàries. Quan arribo a la cursa, sempre dono una volta pel circuit. També, sempre menjo algo dues hores abans de la cursa i, mitja hora abans, m’agrada escalfar i que ningú m’atabali.

P: COM QUALIFICARIES LA TEVA ANTERIOR TEMPORADA?

MF: Va ser una temporada d’aprenentatge. Vaig ser molt ambiciós, no em conformava amb qualsevol cosa.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

MF: Vull intentar acabar el millor possible el Campionat d’Espanya. De cara a l’any vinent, voldria estar habitualment dintre del top 15 al Campionat del Món, i estar habitualment al podi a la competició nacional. Sé que d’aquí a un any seguiré competint, però d’aquí dos no sé el que faré.