Aniol Molas, pilot de motocròs, sap quins passos ha de seguir per intentar continuar en l’esport que tant li agrada

Aniol Molas té una visió molt clara del motocròs, i comprèn quin és el seu camí a seguir en l’esport.

En aquests moments, Molas s’està centrant en el Campionat de Catalunya. No obstant això, també competeix en algunes curses del Campionat d’Espanya.

PREGUNTA: QUI ÉS ANIOL MOLAS?

Aniol Molas: Soc un pilot de motocròs de Centelles. La meva familia sempre ha estat molt present en aquest esport, i amb el pas del temps s’ha convertit en algo més que un hobby per a mi. En aquests moments, estic gaudint molt.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN L’ESPORT?

AMConcretament, el meu pare. Segurament, sense ell no m’hauria introduït en l’esport.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN L’ESPORT?

AMQuan tenia sis anys vaig començar a conèixer l’esport i, amb dotze, ja vaig fer les primeres curses. A partir d’aquí, vaig fer alguna cursa del Campionat de Catalunya.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

AMVa ser un moment dur, ja que vaig estar molt temps sense pujar a la moto. En general, crec que la pandèmia no va afectar de manera positiva a ningú.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

AMS’ha de saber gestionar. Cadascú té les seves necessitats, i has de tenir molt clar a quins campionats vols competir. En el meu cas, intento centrar-me en el Campionat de Catalunya i, si puc, fer curses del Campionat d’Espanya.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

AMSí. Normalment, sempre em poso bastant nerviós, però quan arriba la cursa, ja estic més tranquil.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

AMEn gran part és bona, però a la pista les amistats es deixen una mica enrere, ja que tothom vol guanyar. En general, ens coneixem des de ben petits, així que tenim molta confiança.

P: COM VALORES LA TEVA TEMPORADA?

AMVaig tenir un inici de temporada complicat, ja que vaig patir dues lesions. Degut a això, vaig estar sis mesos sense pujar a la moto. Després de recuperar-me, vaig entrenar dues setmanes i ja vaig tornar a competir. Em pensava que em costaria molt recuperar el meu nivell, però no va ser així.

P: COM VAS VIURE AQUESTA SITUACIÓ?

AM: Vaig estar bastant angustiat, perquè sabia que eren lesions complicades. Aquesta situació em va fer plantejar-me moltes coses.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

AMTant de bo segueixi competint durant molts anys, però s’ha de ser realista, és un món molt complicat. A més a més, les lesions van passant factura. Has de tenir molt clar el que vols fer amb la teva vida.