Amb un circuit modificat i amb el rodatge en el sentit contrari a les agulles del rellotge que hi ha hagut en anys anteriors, la moto amb el dorsal 41, l’equip 41 Team, ha estat el primer ciclomotor en trepitjar el nou traçat. Abans però durant la tarda Luis Salom s’ha deixat veure entre els aficionats, mentre els equips s’afanyaven a muntar els seus motorhomes i a superar les verificacions tècniques i administratives.

 

En la pista els pilots no han tingut masses problemes en adaptar-se a un circuit més ràpid però que al mateix temps, incorpora noves xicanes, fet que avui no ha deixat clar la traçada ideal. Tot i que no tots els equips han participat durant la sessió, destaca el ritme de la KTM electrica del equip 17, igual que els temps de Javier Garcia Vico i el seu equip Honda. Però al ser un dia de proves, només s’ha introduït el transponder a 5 equips, els quals el més ràpid ha estat el J.Costa amb el dorsal nº 10 amb un temps de 2 minuts 35 segons i 814 mil·lèsimes, seguit de la formació francesa R\One/CG Racing Team, amb el dorsal 9.  Les equip femení en el quart lloc són les que més voltes, un total de 17 voltes  durant la hora i quart d’entrenaments lliures que han estat suspesos a falta de 5 minuts de sessió, degut als forts trons que en pocs minuts han descarregat un ruixat de gran magnitud i un vent, que ha estat present durant més de 30 minuts i que ha deixat el circuit i el seu entorn, totalment cobert d’aigua.

 

Demà els participants tindran una darrere presa de contacte amb el traçat a les 11 del matí quan s’iniciïn els darrers entrenaments lliures. A les 12:45 es disputarà la classificació a una volta i en ordre descendent, per tant el Team Honda mab el dorsal 71 serà el primer en sortir, juntament amb el 41 Team d’Aleix Espargaró.

 

Tot seguit els entrenaments lliures i cronometrats de la cursa d’enduro infantil, amb l’inici de cursa a les 3 de la tarda per a els primers 90 minuts de Resistència de Joves Promeses de la Vall del Tenes. Però l’activitat pels joves no acaba aquí, quan s’acabi la cursa tots els nens que ho vulguin podran participar en l’exhibició infantil, o fer un salt amb tirolina, a part de moltes més activitats lúdiques.

 

Però la XXXV edició de les 24 Hores Internacionals en Resistència en ciclomotors de la Vall del Tenes, Gran Premi Terranova CNC, s’iniciaran a les 7 de la tarda com cada any, amb Luis Salom com a amfitrió per donar la sortida.