La carrera de Moto 2 ha estat una autèntica muntanya russa d’alts i baixos, caigudes i penalitzacions. Ai Ogura ha estat l’home que s’ha fet amb la victòria, seguit del seu company d’equip, Sergio García i Jake Dixon en la tercera posició.

L’inici de la carrera no va ser del tot net. Malgrat la gran sortida que es va marcar Sergio García i que el va mantenir en la primera posició, un toc de Joe Roberts manava a Izán Guevara i a Somkiat Chantra al terra en la primera corba. Malgrat que es va investigar l’incident, no va haver-hi penalització per al segon de la general.

Semblava que García tindria ritme per a escapar-se, encara que en poc temps Fermín Aldeguer ja li estava respirant en el coll. Des d’aquest moment, la batalla estava sent intensa entre Sergio i Fermín, canviant constantment de posició. En un d’aquests canvis el pilot murcià es va establir en la primera posició. A poc a poc anava fent lloc amb Sergio. Encara així, no aconseguia anar-se del tot i el pilot de Borriana es mantenia entorn a les 6 dècimes d’Aldeguer. Els dos ja estaven lluny de la resta de pilots, a 7 segons del grup perseguidor.

Els dos homes de cap l’estaven donant tot i portaven un ritme estratosfèric. Per aquesta raó primer li queia un advertiment a Aldeguer per límits de pista. Poc després era García qui rebia el mateix. Van continuar aguantant així diverses voltes fins que Fermín Aldeguer va ser penalitzat amb una long lap. En fer-la, el pilot del SpeedUp Racing va acabar caient-se deixant a Sergio García liderant el Gran Premi de Catalunya.

Això va ser així fins que el seu company d’equip, Ai Ogura, venia rapidíssim per darrere, remuntant des de la 10a posició. García no va poder aguantar l’estirada del japonès i va acabar cedint aquesta primera posició.

La lluita pel podi no estava decidida, perquè el tercer lloc s’estava disputant entre diversos pilots. Alonso López estava defallint a causa dels pneumàtics pel que es va veure avançat per Dixon, Alcova, Agius, Arenas i Ramírez. Dixon s’acabava fent amb aquesta disputada 3a posició. El britànic ha completat una gran carrera en el Circuit de Barcelona-Catalunya.

A destacar la carrera del català Jeremy Alcoba, qui ha acabat 4t. Ha estat capaç de remuntar des de la 22a posició fins a la 4a, quedant-se a les portes del podi.

En la part dolenta de la carrera trobem les nombroses caigudes que han hagut en aquest Gran Premi, perquè 9 pilots no han aconseguit travessar la línia de meta. La llista de pilots han estat, Guevara i Chantra amb l’incident de la primera corba i Sasaki que no ha aconseguit completar la primera volta. Més tard han arribat les caigudes de Dani Muñoz, Diogo Moreira, Manu González i Celestino Vietti abans d’arribar a la del líder Fermín Aldeguer. Després ha arribat l’última caiguda de la carrera que ha estat la de Aron Canet.

Un altre tema a destacar ha estat les penalitzacions, perquè diversos pilots han hagut de realitzar una long lap. Tony Arbolino, Deniz Oncu, Senna Agius, Fermín Aldeguer, Joe Roberts i Zonta Van Den Goorbergh.

Finalment el top 10 ha estat compost per Ogura, García i Dixon en el podi. Amb Alcoba en la 4a posició, seguit de Agius, Arenas i Ramírez. Amb Alonso López 8è, Joe Roberts 9è i Tony Arbolino completant el top 10.

Twitter Fórmula Rápida