El pilot colombià va aconseguir emportar-se la victòria en la categoria de Moto3, sumant la tercera d’aquesta temporada

Si alguna cosa té Montmeló és que mai defrauda. Les previsions, basades en anys passats, s’han complert, i cap pilot va ser capaç d’escapar-se a la categoria de Moto3. La cursa va acabar sent en grup… al pur estil Moto3. Fins a quatre pilots es van estar disputant la victòria fins a l’últim moment, però finalment va ser David Alonso, pilot del Aspar Team, qui es va emportar el gat a l’aigua.

Després d’una sortida totalment neta, prenia la davantera en els primers compassos el pilot valencià Iván Ortolá, qui partia des de la pole position. Durant les següents voltes, es van alternar les posicions davanteres Collin Veijer, David Alonso, Dani Holgado i José Antoio Rueda. David Muñoz, qui realitzava una bona sortida després de partir setè en graella, queia fins a la catorzena posició després d’haver de realitzar dues ‘long lap’.

View this post on Instagram

A post shared by DAZN España (@dazn_es)

La cursa es va mantenir estable, a excepció d’algunes caigudes en el grup perseguidor, com ha estat el cas del pilot australià Joel Kelso, David Almansa, Riccardo Rossi i Taiyo Furusato. No va haver-hi accidents majors en la categoria de Moto3, i el podi de cara a final de carrera continuava sent una incògnita. A set voltes del final, David Alonso prenia la davantera sobre Dani Holgado en la corba 1. A partir de llavors, el colombià va tornar a donar una de les seves exhibicions de confiança.

El sublíder del Campionat aconseguia avançar al líder, demostrant tenir un molt bon ritme en el Circuit de Barcelona-Catalunya. Per part seva, David Muñoz venia remuntant després del seu long lap, i aconseguia marcar el millor registre mai aconseguit durant una carrera en el circuit, un 1.46.894. Poc li duraria, ja que finalment va ser José Antonio Rueda qui va aconseguir marcar el millor registre amb un 1.46.748.

A post shared by Aspar Team (@asparteam)

L’última volta no va deixar massa avançaments, i finalment David Alonso es va emportar la quarta victòria de la temporada, convertint-se així en el nou líder de la categoria, amb 118 punts. El segon classificat en la carrera va ser el poleman, Iván Ortolá, mentre que José Antonio Rueda va completar el podi. La pròxima carrera serà el pròxim cap de setmana, del 31 de maig al 2 de juny en el Circuit de Mugello (Itàlia).