Marc Márquez ha revelat les paraules que li va dir a Aleix Espargaró en la celebració del podi de la Sprint Race d’aquest dissabte.

La Sprint Race de MotoGP en el Circuit de Barcelona-Catalunya acabava sent una de les més emocionants de la temporada. Aleix Espargaró aconseguia la victòria en una accidentada Sprint Race tan sols l’endemà passat d’anunciar la seva retirada. En el podi, li van acompanyar Marc Márquez i Pedro Acosta, els qui no van dubtar a mostrar-li els seus respectes al pilot d’Aprilia.

Passat i futur

Després d’un cap de setmana complicat en el qual va haver de passar per la Q1 i sense poder fer el salt a la Q2, Márquez sortia 14t. La remuntada semblava impossible. Però igual que va fer a Le Mans, després de la sortida aconseguia col·locar-se vuitè. «La veritat és que no m’agrada complicar-me la vida d’aquesta manera, però un dels meus punts febles de moment, que ja ho vaig acusar una miqueta en pretemporada, que vaig dir, ‘em costa time attack, espero millorar-ho’ i em continua costant, no sé com treure-li profit exactament al pneumàtic nou i el vaig pagar a Le Mans, l’he pagat aquí», començava dient sobre el desastre en la qualy.

No obstant això, el de Cervera creu que «a nivell de ritme estem bé». «Sí que és veritat que una vegada més, has d’arriscar més del compte, però m’ha sortit bé i m’he sabut adaptar durant tota la carrera, de menys a més. M’he trobat quart lluitant pel podi, ha caigut Pecco, i hi havia el podi aquest assegurat però he vist que tenia una mica més que Acosta i he decidit atacar en l’última volta», explicava, sobre com es va produir el moment en el qual va poder avançar a Acosta, qui aquest mateix dissabte compleix 20 anys.

Declaracions podi

Si alguna cosa va cridar l’atenció dels aficionats va ser el gest que el de Cervera va tenir amb Espargaró, mostrant-se molt feliç per la seva victòria. «Li he dit: ‘Quin bon podi en la sprint’, per què? Perquè li ha guanyat al passat i al futur. Al final, jo soc realista, i en els esports, tothom té el seu moment, i el meu moment perquè l’intentaré allargar el màxim possible, però el futur de MotoGP, és un xaval que té 20 anys, no un home que té 31. Que continua sent jove, sí, però el de 20 és el que continua sent el futur, així que ha tingut un bon podi en aquesta sprint, que ha guanyat en el Circuit de Barcelona-Catalunya», sentenciava.

Sobre una possible nova remuntada aquest diumenge, es mostrava caut. «De moment a Le Mans va sortir dues vegades, aquí ha sortit una. Demà intentarem salvar-ho una altra vegada, molt difícil fer-ho, la carrera és molt llarga, però espero no trencar aquest mite per classificar jo més endavant, però has d’arriscar més, i en alguna d’aquestes em sortirà malament. Has d’arriscar aquest punt de més. He sortit bé, primera corba, la segona i pam, toc. Ja m’he posat bé, però has d’arriscar massa, llavors és fàcil fallar. De moment amb aquesta Ducati, em sento còmode avançant i frenant, i és una altra pel·lícula arribar en paral·lel a les frenades que arribar en paral·lel a les frenades, que arribar 20 metres enrere que és al que estava acostumat», sentenciava.