Una de les incògnites d’aquest dissabte era la meteorologia. Un gran conjunt de núvols han cobert el cel del Circuit de Barcelona-Catalunya durant totes les sessions. No obstant això, malgrat estar tan relativament a prop, la pluja no ha acabat d’arribar. La categoria de Moto3 s’encarregaria de donar el tret de sortida al segon dia d’acció.

Com és habitual, el dia ha començat amb els Lliures 3 de Moto3. En ells, el pilot de l’equip Liqui Moly Husqvarna Intact GP, Collin Veijer, s’ha adjudicat el temps més ràpid (1.48.003s). Al darrere, separat per una mica menys de tres dècimes, ha quedat Jaume Masià (+0.298s), el dominador del primer Lliure del cap de setmana. Stefano Nepa ha tancat el top-3 (+0.366s).

Després de trenta minuts de rodatge, al migdia arribava el foc reial. Fins a un total de setze corredors es veien les cares en la Q1 de Moto3. Tots compartien el mateix objectiu: classificar entre els quatre primers i accedir a la Q2. Després d’una lluita acarnissada entre tots, els classificats per la següent ronda del classificatori eren els següents: Daniel Holgado, Joel Kelso, Taiyo Furusato i Scott Ogden. Pilots com Xavier Artigas, David Muñoz o Diogo Moreira es quedaven fora.

Iván Ortolá rodant al Circuit de Barcelona-Catalunya / Motorsport.com

Ja a la Q2 de Moto3, per si no hagués estat suficient, tot s’estrenyia encara més. De fet, fins a tretze pilots, dels divuit que participaven, estaven separats per menys d’un segon. Un dels pilots de casa, Iván Ortolá, de l’Angeluss MTA Team, s’emportava la pole position en el Circuit (1.48.205s). El turc, Deniz Öncü, un pilot de dissabtes, aconseguia classificar en segona posició (+0.304s). Al darrere, Joel Kelso, una de les sensacions, fins al moment, del Gran Premi de Catalunya, finalitzava en tercer lloc (+0.358). El líder del mundial, Daniel Holgado, per part seva, només va poder ser onzè (+0.850s).

En la categoria de Moto2, el guanyador del Gran Premi dels Països Baixos, Jake Dixon, començava el dissabte com el més ràpid a pista. El seu millor crono va ser un 1.43.983s, el millor temps si tenim en compte els altres dos entrenaments lliures. Al britànic el van seguir un notable Arón Canet (+0.390s) i Ai Ogura (+0.511s). El líder del campionat, Pedro Acosta, només podia ser setè (0.582s). Mentrestant, el segon de la general, Tony Arbolino, iniciava el dia amb una vint-i-dosena plaça.

Alguns pilots de nom com Somkiat Chantra, Filip Salac, Tony Arbolino o, el rookie, Sergio García, es van veure obligats a passar per la Q1. Al final, tres dels quatre van aconseguir  el seu passi a la Q2. Sorprenentment, era l’italià qui es quedava sense opcions de lluitar per la pole. Als altres tres se li sumava el belga, Barry Baltus.

Jake Dixon i el desafiant primer revolt del Circuit / Motorsport.com

Finalment, el líder del FP3 d’aquest matí i pilot del GASGAS Aspar Team, Dixon, va aconseguir el temps més ràpid. Amb això, per tant, la primera posició per la cursa de demà (1.44.089s). El pilot valencià, Arón Canet, molt sòlid durant aquest cap de setmana, tancava la sessió de classificació en segon lloc (+0.095s). Ai Ogura seria el tercer classificat (+0.125s). Mirant la classificació general, Acosta no va poder aconseguir res millor que una novena posició (+0.285s). No obstant això, el seu immediat perseguidor, Arbolino, com es comentava en línies anteriors, no aconseguia passar de la Q1 (P20).