Oriol Mena, el pilot català que porta tota la vida pujat a una moto i que ha obtingut una quantitat d’èxits incalculables

Oriol Mena no s’atura. El pilot del Maresme no tenia prou amb ser campió de Catalunya, d’Espanya i del món d’enduro, així com de Cross Country. Aquest any, ha estat capaç d’aconseguir la victòria en una competició molt prestigiosa: el Dakar.

Inicis

Un moment molt important per a la carrera esportiva d’Oriol Mena va ser quan va accedir a l’equip Gas Gas, l’any 2003. Degut a això, va formar part de l’equip nacional espanyol, a més de participar en els Sis Dies Internacionals d’Enduro, on va aconseguir la medalla de plata. Seguidament, l’any 2004 es va convertir en campió d’Espanya absolut.

L’any 2009 va firmar per l’equip suec Husaberg, competint en el Campionat d’Espanya i del Món. Tot va ser un èxit, ja que quatre curses abans d’acabar la competició, ja s’havia adjudicat el títol mundial.

Copyright: Xevi Espigulé
Ral·li Dakar

Després d’uns anys complicats, on Mena va estar a punt de retirar-se, va decidir córrer en el Ral·li Dakar. L’oportunitat li va arribar després de córrer en el Ral·li del Marroc, on va fer una molt bona actuació. L’equip alemany Hero es va fixar en ell, i volien signar-lo perquè disputés el Dakar amb ells.

Finalment, Mena va participar en el Dakar de 2018, on va quedar setè i va ser considerat el millor debutant de la competició. L’any 2019 va tornar-hi a participar, i va aconseguir finalitzar entre els deu primers, tot i fracturar-se els escafoides i el cúbit de la mà dreta.

L’any 2020 es va perdre el Dakar, però va tornar amb més ganes l’any següent amb el Team Rieju. Aquell Dakar no va ser tan brillant com els dos anteriors, ja que Mena va acabar setzè.

De cara al següent any, Mena tenia un clar objectiu, participar en la categoria de cotxes, i així ho va fer. Es va convertir en el copilot de Rokas Baciuska, aconseguint una meritòria tercera posició en la categoria general d’SSV.

Finalment, durant aquesta última edició de la competició ha mostrat tot el seu talent. Juntament amb el debutant més jove de la història, el polonès Eryk Goczal, s’ha proclamat campió de la categoria T4, demostrant del que és capaç a aquestes alçades. No es podia esperar menys d’algú com ell.