Lliçà d’Amunt, 4 de setembre de 2022. –  La XLII edició de les 24 hores Internacionals en Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes ha estat un èxit en tots els sentits. Les noves millores de seguretat del circuit, juntament amb l’oferta lúdica, gastronòmica, i el gran nivell de competitivitat dels pilots que ha fet que l’edició de 2022 sigui un punt d’inflexió per a tothom.

Pel que fa la competició, la cursa va estar marcada per un duel entre l’equip #1 Motos  Chesca – Pastiseria Turón i el dorsal #43 Congost Plàstics.

El Congost Plàstics va iniciar la prova amb la pole position marcada per Romain Pape qui ja va marcar la pole position en el circuit de Can Montcau l’any 2021. Just per darrere d’ells, Eric Tomás marcava el segon millor temps per l’equip de Motos Chesca.

Al iniciar-se la prova, Romain Pape va fer una històrica primera hora de competició aconseguint el liderat per l’equip Congost Plàstics, mentre que Motos Chesca patia un accident a la sortida però aconseguiria remuntar fins les primeres posicions en menys d’una hora de cursa.

Mentre Congost Plastics patia uns problemes durant les primeres hores de cursa, els equips #83 JRB Junior Team i el dorsal #66 ServiMoto Kronos Aigua van aprofitar per prendre el liderat per pocs minuts.

Va ser entrada la mitja nit que el duel entre Congost Plàstics i Motos Chesca es va intensificar essent els dos líders de la cursa en diverses ocasions. Però finalment i després de 24 hores de cursa, va ser Congost Plàstics qui es va endur el triomf per tant sols una volta d’avantatge.

Una victòria històrica per la repercussió de la cursa, ja que Congost Plàstics compta amb dos pilots francesos en el seu equip, David Abgrall (quatre vegades campió d’enduro) i Romain Pape, ambdós pilots essent els primers de nacionalitat no-espanyola en assolir el triomf en les 24 hores. A més a més, Rubén Luengo iguala a Oriol Mena amb cinc victòries en la competició.

Pel que fa les subcategories de la prova, al Grup 2 l’IBNZ Racing es va imposar als seus rivals. A la categoria Vall del Tenes, Autoescola Granollers va obtenir el seu cinquè triomf consecutiu en aquesta categoria. A Internacional, triomf pel JRT LRS d’origen belga, mentre que la victòria femenina se la va endur el Zum Zum Racing. A Màster 40, triomf de nou per Santi Bertrán amb l’equip RRB Màster 40. També triomf per segon any consecutiu de Xavier Baca a PromoCup2T amb l’equip #73 BLG Racing. Finalment a Sub20, triomf per #75 Pibemoto.

Però les 24 hores no només eren una aventura a pista sinó també fora d’ella, després de 30 anys sense fer-ho, enguany el Grup 24 hores va incorporar la travessa París-Lliçà amb un ciclomotor, amb un equip íntegrament femení. Aquesta fita es feia per demostrar com de llarg es el recorregut realitzat pels pilots dins del circuit durant totes les 24 hores.

El circuit de Can Montcau ha sigut una vegada més un traçat exigent i molt dur, amb la calor ha fet que la terra quedés compacte i que la traçabilitat d’aquest fos més exigent pels pilots. Tot i això, no hi ha hagut cap incident destacable en relació als pilots.

Tanmateix, l’activitat nocturna ha sigut un èxit a nivell de públic amb la nova Zona Village,  on s’ha pogut viure concerts amb Ariana Zar, el Grup Sin Reputación, FUNKTÒNICS, DJ Luna, Espectacles de foc a càrrec de TNT Systems i nova zona gastronòmica i fira d’atraccions. D’aquesta manera hem assolit una rebuda de públic superior a l’any anterior a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia.

Finalment, l’organització destacar l’èxit que s’ha tingut amb el bus llançadora gratuït, facilitat per l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, per anar al circuit des del centre de Lliçà d’Amunt, amb freqüències de 5, 10 i 20 minuts.

Que son les 24 Hores de Ciclomotor de La Vall del Tenes?

És una cursa clàssica que es celebra des de fa més de 40 anys i que es una tradició ja que estem a la XLII edició. Se celebra en el circuit de Can Montcau. Té la particularitat que és una cursa de 24 Hores que es fa amb una moto d’enduro però amb un motor Ciclomotor. Avarca pilots professionals i amateurs de totes les edats de tots els tipus de categories, fet que converteix les 24 Hores amb la exposició internacional de Lliçà d’Amunt al món.

Fotografies24Hores Vall del Tenes | Flickr – Fotografies Podi – Fotografies pista i activitats lúdiques

Tota la informació de la cursa es pot trobar també en la prèvia i els enllaços de cursa, recopilats al nostre You Tube: