Pau Navarro, un copilot jove i amb talent, ha ensenyat tota la seva màgia durant l’última edició del Dakar

La història de Pau Navarro no deixa indiferent a ningú. El jove gironí es va endinsar en el món del motor durant la pandèmia, quan va decidir ajudar al seu pare en el taller del seu equip, FN Speed. A partir d’aquí, el seu pare li va proposar la idea de participar en el Dakar, i Navarro va provar sort.

Ral·li Dakar

Navarro no tenia ni el carnet de conduir quan es va proposar participar en el Ral·li Dakar. Per a la seva preparació, va aprendre moltes coses de la competició amb el videojoc del Dakar de l’any 2018.

Finalment, va debutar en l’edició de l’any 2021, amb només 16 anys, convertint-se en un dels debutants més joves de la història. Tant en aquella edició com en la de l’any següent, va adoptar el paper de copilot, ja que poder ser pilot necessitava el carnet de conduir. No va aconseguir finalitzar cap de les dues edicions, però l’experiència que va guanyar va ser clau per al seu desenvolupament.

En aquesta última edició del Dakar, ha pogut pilotar en la categoria T4 al volant d’uns dels Can-Am de FN Speed. A més, ha estat el segon pilot més jove de tota la competició. Durant el primer dia de Dakar va mostrar un gran nivell, sorprenent la gent, tenint en compte que debutava com a pilot.

Copyright: Dakar.com

Durant algunes etapes, va patir alguns problemes, com la punxada d’un neumàtic, i això va fer que perdès moltes posicions, tot i mostrar sempre un ritme trepidant. Finalment, va ser capaç d’acabar novè en la seva categoria, donant a entendre que ha de ser un pilot a tenir molt en compte de cara a les properes edicions de la competició.