Joan Font, el pilot vigatà que tenia el somni de competir en ral·lis i ha acabat participant en diverses edicions del Dakar

Des de ben jove, Joan Font sabia que es volia dedicar a l’automovilisme, en concret als ral·lis. En el moment en què va aconseguir el carnet de conduir, va començar a competir i intentar fer realitat el seu somni. Justament, quan tenia 18 anys, va decidir competir en la Copa Marbella, una competició regional.

Ral·lis

L’any 2000 es va convertir en pilot de SEAT Sport, i uns anys després es va proclamar Campió d’Espanya de Ral·lis de Terra de dues rodes motrius.

Durant la seva carrera professional també va competir en el World Rally Championship en la categoria de Grup N, on va aconseguir uns quants podis. A més, també va participar en el Ral·li de Montecarlo, el Ral·li de Suècia, i el Ral·li RACC Catalunya.

Dakar

Després d’un temps competint, Font no estava del tot satisfet, ja que encara li faltava competir en el Ral·li Dakar. Finalment, l’any 2017, va ser capaç de fer realitat un dels seus somnis.

Va debutar amb un SSV, però no va poder acabar la cursa degut a problemes amb el cotxe. Volia tornar-ho a intentar el següent any, però va patir un accident amb la bicicleta que el va obligar a estar un temps sense competir.

L’any 2019 va tornar amb més ganes que mai. Gràcies al seu esforç i perseverança va aconseguir finalitzar el Dakar en SSV, el principal objectiu de qualsevol pilot que competeix en aquest ral·li.

En la següent edició va fer el salt a la categoria de cotxes T2, un dels seus objectius. Font va ser capaç de finalitzar entre els tres primers de la categoria, resultat que va repetir l’any 2021.

Imagen
Copyright: FNSpeedTeam

La seva última participació ha estat aquest any, participant en la categoria T3. Ha finalitzat en la posició 30 en la seva categoria. A més, ha acabat en la posició número 71 en la classificació general.