Òscar Ral, el pilot barceloní que es va enamorar del motor gràcies al seu avi i que aquest any ha participat en el seu primer Dakar

Òscar Ral es va endinsar al món del motor quan només era un nen ja que el seu avi era enginyer de la marca de motos Ossa. Des de ben petit va estar envoltat de coses que estaven relacionades amb el motor, fins i tot va poder observar cotxes del Ral·li Dakar amb menys de deu anys.

En aquell moment es va adonar de què feien els pilots del Dakar, i va decidir que en un futur ell també volia formar part d’aquest viatge tan especial. L’any 1987 va poder veure-ho en directe a Barcelona, on finalment es va decidir per intentar aconseguir el seu objectiu.

Dakar 2023

Uns quants anys més tard, finalment se li ha presentat l’oportunitat que estava esperant des de feia tants anys. Ral ha participat en el Dakar d’aquest any, juntament amb Carles Jiménez. No obstant això, uns mesos abans de disputar el Dakar, va participar en el Ral·li del Marroc, competint en la categoria T4.

Copyright: Buggy Masters Team

Durant aquesta edició del ral·li, Ral ha format part de l’equip Buggy Masters Team, també disputant la categoria T4. Finalment, va poder completar l’objectiu principal de qualsevol pilot que competeix en aquesta competició: arribar al final.

Ral i Jiménez van aconseguir acabar en la posició número 23 de la seva categoria, justament algunes posicions per davant de Gerard Farrés. Durant la sisena etapa van patir molt, perdent bastant temps respecte als seus rivals. No obstant això, van seguir endavant sense perdre el ritme, finalitzant el Dakar en la posició número 101 de la classificació general.