Isidre Esteve, un pilot que, a més de lluitar dintre i fora de la pista, també es dedica a ajudar a qui ho necessita

Isidre Esteve té una carrera esportiva admirable, ja que ha anat guanyant una gran quantitat de títols amb el pas dels anys malgrat les adversitats. Durant els seus primers anys competint, es va centrar en la modalitat d’enduro, però més tard va decidir competir en ral·lis.

Inicis

Durant els seus primers anys de carrera esportiva, Esteve va competir molts anys en la modalitat d’enduro. L’any 1993 es va proclamar subcampió del Món d’enduro, i també va quedar en segon lloc en el campionat europeu. A més, es va convertir en campió d’Espanya en els anys 1992 i 1999.

Ral·lis

Esteve ha participat 13 vegades en el Ral·li Dakar, aconseguint el seu millor resultat durant els anys 2001 i 2005, un quart lloc. No obstant això, l’any 2006 va tenir una intensa lluita amb Marc Coma per obtenir el liderat de la cursa, però quan quedaven quatre dies de competició, va patir una caiguda i es va haver de retirar.

Un any més tard, mentre disputava el Ral·li d’Almeria, va patir una caiguda molt greu, que va fer que hagués d’anar amb cadira de rodes. Tot i això, mai es va rendir i va poder tornar a competir en curses de màxim nivell.

L’any 2009, Esteve va participar per primer cop en la categoria de cotxes del Ral·li Dakar. Juntament amb el seu copilot Eric Auge Medina, va aconseguir finalitzar en la posició número 71.

Uns anys més tard, es va proclamar Campió d’Espanya de Ral·lies Tot Terreny en la categoria de buggys. Esteve va seguir competint en el Dakar, aconseguint finalitzar en la posició número 34 l’any 2017.

Isidre Esteve: "Hace ocho años pensé que no volvía al Dakar" - AS.com
Copyright: Diario As

Aquest any també ha participat, realitzant una gran edició. El pilot català ha finalitzat en la mateixa posició que l’any 2017. No obstant això, si no hagués patit l’avaria durant l’onzena etapa, segur que hauria acabat el ral·li en una millor posició.