Gerard Farrés, un pilot català ple de perseverança que es va endinsar dintre del món del motor quan era ben petit

Gerard Farrés es va introduir en el món del motor quan només era un nen. Tota la seva vida s’ha dedicat a les motos, en concret a la modalitat d’enduro i ral·li, on destaquen les seves participacions en el Ral·li Dakar.

Inicis

En els seus primers anys, Farrés es va dedicar al món de les bicicletes, en concret a les modalitats de BMX i de trial. No obstant això, l’any 1997, quan encara no tenia vint anys, va ser convocat per participar en el Campionat del Món d’Enduro Junior.

Les primeres victòries del pilot català van tenir lloc durant els Sis Dies Internacionals d’Enduro, proclamant-se campió junior de la competició durant els anys 1998, 1999 i 2000. A més, va guanyar el Campionat del Món d’Enduro sub-23.

L’any 2001 va formar part de l’equip KTM, i va competir en el Mundial d’Enduro. Farrés va seguir uns anys més amb KTM, però l’any 2005 va marxar a l’equip Husqvarna, realitzant grans actuacions.

Ral·li Dakar

L’any 2006 va aconseguir formar part de l’equip Yamaha, obrint-li les portes al Dakar. No obstant això, va patir una greu lesió al genoll, la qual posava en perill la seva participació al Dakar. Finalment, va decidir no operar-se i va disputar el ral·li. Va fer una actuació memorable, finalitzant la competició en la posició número 16 de la classificació general.

El següent any va tornar a KTM, i degut a les lesions, no va tornar a participar en el Dakar fins a l’edició de l’any 2009, on es va proclamar campió en la categoria de motos. De cara al següent Dakar, va decidir unir-se al projecte d’Aprilia, equip que s’estrenava en aquest ral·li. No obstant això, Farrés no va poder finalitzar la cursa.

L’any 2012, un altre cop amb KTM, va aconseguir una meritòria setena plaça en el Dakar, la seva millor posició fins a aquell moment. En les següents edicions de la competició no va aconseguir resultats rellevants, fins a l’any 2015, quan es va unir al projecte d’Himoinsa, sent capaç de finalitzar en vuitena plaça el Dakar de l’any 2016.

Dakar 2016: Hirvonen casi se lleva puesto a Gerard Farrés -- Motos -- Motos -- Autobild.es
Copyright: Autobild

Això no va quedar aquí, ja que l’any següent va acabar tercer en la calssificació general i va aconseguir guanyar l’última etapa, un resultat de somni. A partir de l’any 2019, les seves participacions en aquesta competició van ser amb vehicles de quatre rodes, obtenint resultats impressionants, com la segona plaça en la classificació general en l’edició d’aquell any.

Finalment, Farrés estava lluitant per la victòria durant l’última edició del Dakar, però un error en una peça del seu cotxe va fer que digués adeu a les seves opcions de guanyar.