Andrea Kimi Antonelli, pilot de Fórmula 2 a l’equip Prema, és una promesa italiana de 17 anys d’edat que pertany a l’academia de Mercedes

Inicis

Andrea Kimi Antonelli es va iniciar en el món del kàrting amb set anys. L’italià no va trigar gaire a demostrar el seu valuós talent, guanyant campionats nacionals i internacionals, entre ells cinc títols europeus de la CIK-FIA, la Easykart International Grand Final, la South Garda Winter Cup, la WSK Champions Cup, la WSK Super Master Series i la WSK Euro Series.

Fórmula 4 Italiana

L’any 2021, poques setmanes després de cumplir els 15 anys, va debutar en el món dels monoplaces a la cinquena ronda del Campionat d’Itàlia de Fórmula 4 amb l’equip Prema Racing. Durant el transcurs del cap de setmana va obtenir un total de quatre punts, començant amb bon peu en la competició.

Durant la següent ronda a Mugello, Antonelli va tornar a puntuar, i a Monza va finalitzar segon en la primera cursa, demostrant les seves grans capacitats. Tot i no competir al llarg de tota la temporada, el pilot italià va aconseguir pujar quatre cops al podi, sent dècim a la classificació de pilots.

L’any següent va tornar a competir en la competició italiana amb Prema, on el seu inici no va ser l’esperat. No obstant això, va ser capaç de reconduir la situació, obtenint dues victòries a Misano i fent actuacions memorables a Spa-Francorchamps i Vallelunga.

Al Red Bull Ring i a Monza, Antonelli va acumular més victòries, fent possible guanyar el títol a Mugello, un assoliment increïble. Aquell any, l’italià també va participar en el Campionat de Fórmula 4 dels Emirats Àrabs Units i en el ADAC Fórmula 4 alemany, on també va vèncer en el campionat. A més a més, va participar en els Motorsport Games de la FIA representant a Itàlia.

Fórmula Regional

L’any 2023 va competir en el Campionat de Fórmula Regional d’Orient Mitjà amb l’equip Mumbai Falcons Racing Limited, quedant en la primera posició del campionat. Antonelli també va participar en la Fórmula Regional Europea amb Prema, aconseguint un altre títol. En un total de 30 curses, el pilot italià va obtenir 11 victòries i 18 podis. Gràcies a aquestes grans actuacions, la FIA el va considerar el millor pilot jove de l’any.

Fórmula 2

Durant l’octubre de l’any passat, Antonelli va ser anunciat com a pilot oficial de l’equip Prema per a formar part del Campionat de Fórmula 2. A més a més, des de l’any 2019 forma part de l’acadèmia de Mercedes, sonant actualment com a possible reemplaçament de Lewis Hamilton.