El passat diumenge es va celebrar la penúltima ronda del Campionat d’Espanya de Kàrting Finetwork 2024 que ha tingut grans dosis d’emocions on Gerard Cebrián s’ha endut dues victòries.

KZ/KZ2

Gerard Cebrián ha estat el dominador del cap de setmana amb un gran ritme durant tot el cap de setmana i ha aconseguit una doble victòria en la seva tornada al campionat. D’altra banda, André Ferreira ha guanyat la primera carrera de KZ2 i Manuel Martínez, la segona.

En la sortida de la primera cursa hi ha hagut uns incidents i diversos pilots han quedat desplaçats, entre ells el ‘polemanSete Veà i Santi Vallvé, que ha caigut a la quinzena posició. Aquesta situació ha estat aprofitada per Facundo Sacur, que ha passat del sisè lloc al lideratge.

No obstant això, Gerard Cebrián no s’ha rendit i ha imposat un ritme molt alt, no va trigar en aconseguir el lideratge i aviat ha posat una mica de terra pel mig respecte a Marc de la Rosa i Alejandro Lahoz per a aconseguir la victòria. Santi Vallvé va remuntar des del quinzè lloc fins al quart, a tocar del podi.

En la segona carrera, el poleman Gerard Cebrián també havia perdut en la sortida unes quantes posicions i Adrián Malheiro aconseguia ser el líder, però Cebrián ha tornat a demostrar que tenia un ritme endiablat i no va trigar en treure-li. De fet, va obrir forat i estava a dos segons respecte als seus perseguidors i va acabar el cap de setmana amb una altra victòria. En aquesta ocasió, el podi l’han completat Alejandro Lahoz i Adrián Malheiro. Santi Vallvé, que arribava líder del Campionat a aquesta ronda, ha hagut d’abandonar.

copyright: cek rfeda

SÈNIOR

En la categoria sènior Aarón García ha aconseguit la primera posició en les dues carreres, però una sanció després de la primera ha significat lliurar-li aquest primer triomf al pilot  Raúl Zunzarren.

En la primera carrera, Eloi González ha cedit diverses posicions en la primera corba i Aarón García també ha arribat a caure fins a la cinquena posició, però aviat s’ha format un grup de quatre pilots en la baralla per la victòria entre aquests dos, Raúl Zunzarren i Miquel Blascos. Tot i haver diversos canvis de líders en la batalla per la victòria, García va aconseguir escapar-se a gairebé un segon de la resta i això li va permetre travessar la línia de meta en primera posició, però una sanció a posteriori li faria caure a la quarta plaça, fora del podi. La victòria, per a Raúl Zunzarren, acompanyat en el podi per González i Blascos.

En la segona carrera, mateixa història per a Eloi González en la primera volta: el vigent campió de la categoria ha hagut d’utilitzar l’escapatòria en la segona corba i ha cedit moltíssimes posicions. Entre Zunzarren i García hi ha hagut una gran batalla per guanyar la carrera, però ha estat el malagueny qui s’ha endut el triomf al tram final de la carrera. Zunzarren i Briz han completat el podi, mentre que Eloi González ha realitzat una bona remuntada per a acabar en la sisena posició.

JÚNIOR

Álex Martínez ha estat el clar vencedor de la categoria Júnior aquest cap de setmana a Motorland. Ha sigut una cursa on hi ha hagut canvis de posicions i de líders pràcticament en totes les voltes. Javier Broasca sortia des de la pole i ha defensat molt bé la posició en la primera corba, però els atacs que venien per darrere eren nombrosos. De fet, Broasca ha hagut de fer ús de diverses frenades espectaculars en la corba 9 per a defensar el lideratge. No obstant això, en l’última volta, en un final de ‘photo-finish’, l’Álex Martínez ha guanyat amb 33 mil·lèsimes d’avantatge sobre Simons i 63 mil·lèsimes sobre Broasca.

La segona carrera del cap de setmana ha estat similar a la primera. De nou, la batalla pel triomf no ha tingut a penes descans entre Álex Martínez, Angelina Simons i Javier Broasca. Des del principi fins al final, aquests tres pilots han tingut més ritme que la resta i s’han escapat.

Al final, en un desenllaç molt ajustat, l‘Álex Martínez ha sortit victoriós de la batalla i ha aconseguit un meritori doble triomf. En aquest cas, Broasca ha estat segon en meta, però una sanció després li ha fet caure a la tercera plaça, per darrere de Simons.

MINI/ROOKIE

Gran domini de Monlau Motorsport a la mini/rookie a Motorland. La primera victòria ha estat per a Iván González i la segona, per a Nuvola Morales. En quant als Rookies, victòria  per a Adrián Jiménez i Eydan Vaello.

Els pilots de Monlau Motorsport, Iván González i Álvaro Perelló,  han tirat des de l’inici de la primera cursa en ‘tàndem’ i s’han escapat del tercer, gràcies a les nombroses batalles que hi havia per darrere.

Després d’aprofitar en tot moment els efectes del rebuf, tant l’Iván com l’Álvaro s’han jugat la victòria en l’última volta. I, després d’una preciosa batalla en l’últim sector, aquesta ha anat a parar a les mans de González per només 42 mil·lèsimes. Tony Cachafeiro ha completat el podi després d’un duel amb Bruno Alexander Greiling i Oliver Warner.

La segona carrera ha estat oposada a la primera. En lloc de tenir a dos pilots escapats durant la cursa, s’ha format un grup de fins a sis pilots en la baralla pel segon triomf, on hi ha hagut diversos canvis de líder durant la carrera, però el més llest  ha estat Nuvola Morales, perquè ha passat a liderar la carrera en la penúltima volta i ho ha estat fins al final, convertint-se en el guanyador per només 74 mil·lèsimes respecte a Abraham Schelvis. Iván González ha completat el podi i els sis primers pilots han estat separats per poc més d’un segon en meta.

copyright: cek rfeda

CS55 RACING KARTING ACADEMY

Leo Devahive i Oliver Weytjens, els grans protagonistes de la categoria aquest cap de setmana on han intercanviat posicions en les dues curses: victòria i segona posició.

En la primera carrera, David Parra sortia des de la pole i Artur Konovalov ha volgut repetir el que havien fet prèviament els pilots de Monlau en la carrera de Júnior: intentar escapar-se de la resta. En un principi, tots dos han aconseguit el seu objectiu, però al final de la carrera ha arribat Leo Devahive amb un ritme sorprenent i va avançar als dos primers per a ser finalment el guanyador de la carrera. Oliver Weytjens ha estat segon i Artur Konovalov, tercer.

La segona carrera ha estat molt diferent de la primera: Devahive ha sortit bé des de la pole, però en cap moment ha aconseguit escapar-se d’Oliver Weytjens i d’Álvaro Alcoholado, en el que ha estat una bonica baralla a tres bandes per la victòria.

No obstant això,  Alcoholado ha caigut d’aquesta baralla mancant dues voltes per al final en rebre la bandera negra amb disc taronja per haver perdut una peça del seu kart. Això ha deixat a Weytjens i Devahive barallant pel triomf, però en aquesta ocasió ha anat a parar a les mans d’Oliver.

Quan serà la pròxima carrera

La pròxima carrera se celebrarà al Kàrting de Xiva del 20 al 24 de setembre.