El Circuit de Barcelona-Catalunya ha resultat ser un lloc d’especial importància per a l’equip Red Bull degut als resultats obtinguts

Red Bull sembla estar en una posició privilegiada per dominar el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 2024. El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat històricament favorable a l’equip austríac, amb Max Verstappen aconseguint la seva primera victòria a la Fórmula 1 l’any 2016 i repetint èxits en els anys posteriors.

Tot i tenir problemes en moments puntuals, el rendiment de l’equip de les begudes energètiques i de Verstappen aquesta temporada ha estat impressionant, amb el neerlandès liderant el campionat de pilots i mostrant consistència en el seu pilotatge. El Circuit de Barcelona-Catalunya, amb les seves corbes ràpides, és ideal per al seu monoplaça, que destaca per la seva estabilitat a l’entrada dels revolts.

En aquests moments, la situació ha canviat molt respecte a l’inici de la temporada. Tot i que l’equip de Milton Keynes continua guanyant curses, ja no és un domini aclaparador, i el talent de Verstappen ha sigut necessari per assegurar bons resultats.

Copyright: Red Bull Content Pool

No obstant això, els seus rivals no han estat capaços de mantenir el mateix nivell de consistència. Ferrari, per exemple, va guanyar amb contundència a Mònaco, però el Canadà va ser un malson, en part degut als problemes de fiabilitat.

D’altra banda, McLaren, que ha tingut un millor monoplaça que els austríacs en moments concrets, no ha sabut aprofitar-ho del tot per destronar a Verstappen. Pel que fa a Mercedes, tot i mostrar millores recents i fer una gran actuació al Gran Premi del Canadà, encara està lluitant per tancar la distància amb els equips capdavanters.

El Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 2024 podria veure un altre capítol de domini austríac, amb Verstappen a la recerca d’una nova victòria per ampliar el seu lideratge en el campionat. Tot i això, la competència serà ferotge, amb Ferrari, McLaren i Mercedes buscant qualsevol oportunitat per sorprendre i trencar la seva hegemonia.