En la seva cinquena edició de la mà de Mussara i la vuitena des que es va inaugurar el concepte BiCircuit en el Circuit de Barcelona-Catalunya, la prova ha registrat un nou rècord de participació amb més 750 ciclistes.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha celebrat aquest cap de setmana una altra edició de la Mussara 24H by Sauleda, una prova ineludible en el calendari ciclista amb la qual s’han canviat els motors pels pedals una vegada més. Ja són cinc edicions de la mà de Mussara i vuit des que es va inaugurar el concepte BiCircuit, mitjançant el qual el traçat mundialista va obrir les seves instal·lacions al ciclisme en un entorn segur i de primer nivell.

Des de 2016, el Circuit ha anat avançant en un cap de setmana en el qual l’epicentre és l’esport, i aquest ve acompanyat d’altres valors com l’estratègia, la companyonia o l’esforç. Aquest 2024, a més, s’ha caracteritzat per marcar un nou rècord en la prova de ciclisme, amb més de 750 participants organitzats en 157 equips diferents.

La Mussara 24H by Sauleda, com ja és habitual, presentava les seves modalitats de 12 i 24 hores. En la primera, 29 equips van pedalar sense descans des de les 11 del matí del dissabte fins a les 23h de la nit. Els que més voltes van completar van estar els Gdg, un equip de quatre integrants que van donar un total de 103 voltes al Circuit de Barcelona-Catalunya. En la categoria reina, la de les 24 hores, van participar 128 conjunts. El dominador absolut va ser el Tibidabo Cycling Club, integrat per sis persones. Entre totes elles van completar 207 voltes. En la categoria femenina de 24 hores, la victòria va ser per a Soltec 1, amb 182 voltes a la pista catalana.

L’equip guanyador absolut en categoria de vuit membres va ser el The Cycling Madness, amb 205 voltes. Una volta menys van donar els quatre integrants de SNÖ HOTELS Bike Friendly, els vencedors de la categoria d’equip de quatre persones. Finalment, els valents que es van enfrontar al repte de 24 hores en un equip de només dues persones van ser els Ultracycling Riders. Dos ciclistes que van donar 203 voltes al Circuit.

Dins aquesta àmplia participació hi ha hagut projectes únics i especials com els de Deja Huella, una iniciativa que busca donar visibilitat als trasplantaments. També hi ha hagut empreses de gran prestigi internacional que no han volgut perdre l’oportunitat de participar amb els seus treballadors: Deloitte, Sauleda, Finisher®, Decathlon, Trek, Soltec i RPM Sports.

Cinquena prova de la Copa Catalana de Fèmines
Més enllà de la Mussara 24H by Sauleda, el Circuit de Barcelona-Catalunya també ha acollit la cinquena prova de la Copa Catalana de Fèmines organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme. La prova va comptar amb 60 participants, entre les quals va destacar Laura Rodríguez (Universitat Politècnica de València), la vigent campiona de Catalunya. Marie Gielen i Anna Albalat van completar el podi.