El Rooftop de 30 metres d’alçada s’ha inaugurat oficialment en el marc del FORMULA 1 ARAMCO GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2024

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha presentat avui oficialment un dels seus grans projectes de millora d’aquest 2024. Seguint amb el Pla Estratègic del 2022, un full de ruta per modernitzar les instal·lacions esportives catalanes i convertir-les en les millors d’Europa, el FORMULA 1 ARAMCO GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2024 ha servit per descobrir els encants que amaga aquest edifici polivalent de grans dimensions que sobrevola la contrarecta del Circuit.

El Rooftop, a més d’ampliar la quantitat de sales disponibles per organitzar esdeveniments únics i per diversificar l’oferta d’hospitalitat del traçat, també és una edificació que connecta físicament la pista, concretament la zona de l’Estadi, amb la zona del pàdoc. Una de les seves plantes, per tant, serveix de nexe d’unió per a facilitar la mobilitat i l’accessibilitat de les persones i, especialment, de col·lectius amb mobilitat reduïda, ja que compta amb cinc ascensors.

Més enllà de les seves funcions, l’edifici és tot un símbol de la transformació que està travessant el Circuit. Seguint la línia d’altres elements simbòlics del traçat, com el gran marcador instal·lat el 2001 inspirat en el d’Indianapolis o l’ampliació de la Tribuna Principal el 2002 amb la seva particular coberta (que també es va inaugurar durant el Gran Premi d’Espanya de F1), es converteix en el nou emblema del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Copyright: Circuit de Barcelona-Catalunya

Com a dades curioses i sorprenents, la torre sud de l’edifici té 30m d’alçada. A més, l’edifici s’ha fet amb 600 tones d’acer estructural, 14 tones de cargols i 5,3 km de perfils (l’equivalent a anar i tornar del Circuit al centre de Montmeló). A més, s’han guanyat 900m2 de nous espais.

L’obertura de l’espai s’ha fet aquest vespre davant l’atenta mirada de convidats, autoritats i mitjans de comunicació. Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i President del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha fet el discurs inaugural abans de presenciar un espectacle de drons sota la nit al Circuit.

Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i President del Circuit de Barcelona-Catalunya:

“És una fita arquitectònica ubicada en un punt excel·lent del traçat, que està cridat a ser un punt distintiu del Circuit, des d’on es podrà gaudir de les vistes més impressionants de l’espectacle de la F1. Aquest edifici s’emmarca dins el pla d’acció del Circuit, un full de ruta per transformar aquest equipament, tant físicament com amb relació als seus usos i la seva gestió. Un pla per modernitzar-lo, adaptar-lo a les noves realitats, apropar-lo a la ciutadania i posar-lo al servei del país”.