Després de destacar al karting nacional, la pilot de l’Ametlla del Vallès disputarà el Campionat d’Espanya de Fórmula 4 2019 que tindrà el seu inici aquest cap de setmana al Circuit de Los Arcos.

“L’automobilisme és la meva passió des de petita; sóc ambiciosa i sempre aspiro a lo màxim, encara que sé que les primeres curses seràn complicades”.

Belén García és una jove pilot de 19 anys que tracta d’obrir-se camí en el món de l’automobilisme de competició. Després d’iniciar-se en el kàrting i aconseguir resultats prometedors, ara està a punt per seguir progressant en el seu camí cap al motorsport professional. Aquest és el seu somni i el seu pròxim repte per assolir-lo és la Fórmula 4, el campionat d’Espanya arrenca aquest cap de setmana al circuit de Navarra.

Belén competirà amb l’experimentat equip Global Racing Service, amb el qual ha pogut completar de forma satisfactòria diversos tests aquest hivern en els circuits de Montmeló, Xest i Navarra. “Passar del kàrting als fórmules és l’esglaó que tot pilot vol pujar. És el primer pas de la meva carrera professional per arribar a les categories superiors”, raona la pilot de l’Ametlla del Vallès (Barcelona).

En el seu cas, aquest important pas ha arribat després de quatre temporades competint al kàrting, la passada en la categoria reina, la Sènior-KZ2 (125 cc amb canvi) del Campionat d’Espanya de Karting Santander, en què va acabar en el top 10 de la general. “Tot em va empènyer a començar al motorsport. Vaig créixer en un entorn familiar de motor i des de molt petita només pensava en pilotar i en competir”, recorda.

La disciplina esportiva assimilada per Belén García des de la infància gràcies a la pràctica de l’atletisme, el seu estat de forma actual i la seva notable capacitat de concentració, treball i sacrifici (compagina els entrenaments i competicions amb els estudis d’Enginyeria Telemàtica), li permeten afrontar amb plenes garanties l’exigència física i mental del salt als fórmules: “Sóc una apassionada de l’esport. Des de sempre he estat molt connectada al motorsport i vull seguir corrent el major temps possible. Tinc la ferma determinació d’anar avançant i aprenent tot el possible com a pilot per arribar al més alt. És un repte molt ambiciós, però vaig a donar-ho tot per aconseguir-ho”.

El seu debut oficial a la F4 es produirà aquest cap de setmana al circuit de Navarra, amb motiu de la prova inaugural del Campionat d’Espanya de Fórmula 4, el pas intermedi entre els karts -que ha pilotat fins ara- i la Fórmula Regional. “Pilotar un Fórmula 4 és bastant similar a un kart, encara que alhora, molt diferent. Sempre cal tenir en compte que portes més pes al teu voltant, que les seves dimensions són diferents, així com les reaccions i la frenada. D’entrada, és difícil d’entendre que de vegades, com més ràpid vas, en lloc de començar a lliscar, comences a tenir més grip. Tot això fa que al principi el salt resulti més complicat “, reconeix Belén.

El Campionat d’Espanya de Fórmula 4 celebra aquest 2019 la seva quarta temporada consecutiva. És un certamen amb un fort accent internacional causa del seu caràcter Open, és a dir, obert a la participació de pilots de tot el món, el que redunda en el seu nivell d’exigència. Sense anar més lluny, els tres campions coronats fins a la data han estat de nacionalitats holandesa, sueca i belga.

La competició internacional visitarà, entre els mesos d’abril i novembre, els millors circuits de la península Ibèrica: els espanyols de Navarra, Motorland Aragó, València, Jerez i Barcelona, ​​i el portuguès de Portimão. El campionat farà fins i tot una incursió en territori francès, concretament a Paul Ricard. Uns escenaris, fins ara desconeguts per Belén García que haurà d’aprendre a marxes forçades.

“L’objectiu sempre és ambiciós: guanyar, però cal tenir en compte que és la meva primera temporada de Fórmula 4 i que serà complicada. Lluitarem per estar el més endavant possible en cada carrera i intentar anar sempre de menys a més”, assegura la pilot barcelonina.

 

Campionat d’Espanya de Fórmula 4

6/7 abril: Navarra
27/28 abril: Paul Ricard (França)
25/26 maig: Motorland Aragó
22/23 juny: València
14/15 setembre: Jerez
26/27 octubre: Portimão (Portugal)
9/10 novembre: Barcelona-Catalunya