El belga Barry Baltus, de l’Àngel Nieto Team, s’ha endut la victòria en la primera cursa de la temporada del Mundial Júnior de Moto3, disputada a Estoril sota una forta pluja. En segona posició ha finalitzat Xavier Artigas, del Leopard, amb José Julián García en tercera plaça.

L’inici de temporada del Mundial Júnior de Moto3, celebrat en el marc del FIM CEV Repsol, ha estat marcat per la presència d’una intensa pluja. La cursa va arrencar i Jeremy Alcoba va conservar la primera posició, seguit de prop per José Julián García i Barry Baltus.

Baltus va prendre el liderat abans del final del primer gir, el seguien García i Carlos Tatay. El poleman havia estat relegat a la cinquena posició, tot i que el grup era gran. En pocs girs, el belga ja tenia un marge d’una mica més de 2 segons, però un error de pilotatge tornaria a reagrupar als líders. En la volta 4, Aleix Viu va caure.

A poc a poc, les condicions anaven millorant, però la pista seguiria mullada fins al final de la cursa. Els dos pilots de l’Àngel Nieto Team, Baltus i Max Kofler, lluitaven ara per estar al capdavant. L’alemany es va posar al capdavant, mentre per darrere s’acostaven Xavier Artigas i García.

Kofler es va mantenir al capdavant fins que el grup va passar a ser de 4. Baltus va recuperar el liderat i Kofler va caure en la volta 11, deixant la lluita pel triomf entre Baltus, Artigas i García. L’espanyol de l’equip Fau55 també va perdre les seves opcions en anar-llarg en la següent volta.

Baltus va obrir llavors una diferència d’aproximadament 2 segons sobre Artigas que va ser suficient perquè el belga guanyés la cursa. Artigas va ser finalment segon amb García en l’últim esglaó del podi. Completen el Top 10 Mario Suryo, Alcoba, Tatay, Meikon Yuji, Matteo Bertelle, Jason Dupasquier i Víctor Rodríguez.

Així conclou la primera ronda de la categoria de Moto3 del FIM CEV. La propera serà el 28 d’abril al Circuit de Ricardo Tormo, a Xest, València. En aquesta ronda, el mundial Júnior disputarà 2 cursa.