Està totalment recuperat i preparat per donar guerra. Àlex Márquez ha estat el més ràpid del primer dia a Mugello. Parant el crono en 1:52.229, va millorar en més de tres dècimes el millor temps de la sessió matinal en possessió del seu company d’equip Franco Morbidelli. 

2n en l’acumulat del dia ha sigut Takaaki Nakagami: el japonès necessita tornar a sentir-se competitiu després d’unes carreres en què no s’ha deixat veure en posicions capdavanteres

Els homes que lideren el campionat han estat al davant durant la majoria de la sessió. 3r, sense millorar el temps de l’FP1, va ser Morbidelli. El líder al mundial va manifestar en la roda de premsa que no és el circuit que més afavoreix al seu pilotatge.

Sempre està rodant en posicions capdavanteres, però a Matia Pasini li falta culminar una carrera amb un podi. Tan sols Simone Corsi  va inquietar als homes punters de la classificació amb el seu Speed ??Up, acabant 5º. La sensació de les últimes curses, Francesco Bagnaia, va finalitzar 6è en l’acumulat.

El top 10 el van completar, en aquest ordre: Brad Binder i Miguel Oliveira, Tom Luthi i un Lorenzo Badasarri del qual s’espera molt en el seu gran premi de casa.