Lewis Hamilton s’ha endut una victòria fonamental en el Gran Premi de Singapur de Fórmula 1, la setena de la temporada. L’abandonament de Sebastian Vettel li permet col·locar-se amb un avantatge de més d’una carrera sobre l’alemany en el campionat del món. L’han acompanyat al podi Daniel Ricciardo i Valteri Bottas, en el desè aniversari del Gran Premi de Singapur, que s’ha convertit en la primera cursa nocturna en condicions de mullat de la història.

Els moments previs al començament de la cursa es convertien en un maldecap per a enginyers i pilots. Les condicions de mullat feien que cadascú hagués d’escollir entre intermedis i extrems. Els sis primers optaven pels intermedis mentre que Hulkenberg, Alonso i Vandoorne optaven pels de pluja extrema. Sainz, tancant el top10, escollia el compost intermedi.

La sortida seria totalment accidentada. Räikkönen sortia bé des de la quarta plaça, col·locant-se en paral·lel amb Verstappen per l’interior. Vettel, per fora, completava el sandvitx al de Red Bull, produint-se una col·lisió múltiple al cap. Kimi i Max perdien el control al primer revolt, portant-se per davant a Fernando Alonso, que havia protagonitzat una meravellosa sortida des de la vuitena plaça i, d’haver evitat l’incident, s’hauria col·locat tercer. L’asturià aconseguia seguir en carrera, encara que amb el cotxe molt danyat, mentre que l’holandès i el finès abandonaven. El cotxe de Vettel, per la seva banda, havia quedat danyat també, i l’alemany perdia el control del seu monoplaça al final del primer sector, amb el mateix destí que el seu company d’equip.

El Cotxe de Seguretat era desplegat i les posicions eren les següents: Hamilton, Ricciardo, Hulkenberg, Pérez, Bottas, Palmer, Vandoorne, Ocon, Sainz, Magnussen, Kvyat, Alonso, Stroll, Massa, Grosjean, Ericsson i Wehrlein.

La cursa es rellançava en la volta 5. Palmer superava Bottas per la cinquena plaça. Hamilton aprofitava la falta de spray per davant per marcar voltes ràpides i obrir forat amb Ricciardo. Per darrere, Alonso seguia patint i els seus enginyers deixaven d’obtenir la informació del cotxe. Els danys eren massa grans, i l’espanyol veia com els dos Williams li sobrepassaven. Finalment, McLaren demanava a Alonso que retirés el cotxe al final de la volta 9.

A mesura que s’anava assecant la pista, els pilots amb pneumàtics de pluja començaven a patir. Ocon perdia la vuitena plaça a favor de Sainz, amb pneumàtics intermedis. Similar situació hi havia entre Bottas i Palmer. En la lluita per l’última plaça de punts, Kvyat superava Magnussen, però l’alegria li durava poc en xocar contra el mur a la sortida del revolt 7. Això provocava la sortida del Cotxe de Seguretat en la volta 11 i molts pilots aprofitaven per parar a boxes. No obstant això, Hamilton optava per mantenir-se en pista. El mateix feia el seu company d’equip.

La cursa es rellançava en la volta 15 amb Hamilton primer, seguit de Ricciardo, Bottas, Sainz, Hulkenberg, Pérez, Palmer, Stroll, Vandoorne i Massa. El líder tornava a obrir distància amb Ricciardo, tot i tenir els pneumàtics amb els que comencés la cursa. Per darrere, el major espectacle el donava Magnussen, amb brillants i, fins a cert punt, temeraris avançaments a Ocon i Massa, aconseguint l’onzena plaça.

En la volta 25, Magnussen i Massa eren els primers a atrevir-se a muntar els pneumàtics secs; el compost ultra-tou. El brasiler es trobava còmode amb aquest compost i el seu company Stroll copiava la seva estratègia. Els temps confirmaven les sensacions de Felipe. En la volta 27, Sainz, que marxava quart, entrava per muntar el super-tou. L’únic McLaren que quedava en carrera, Vandoorne, optava per l’ultra-tou, igual que Grosjean i Ocon. A la volta posterior, Hamilton seguia en pista mentre el seu rival, Ricciardo, muntava l’ultra-tou. El mateix feia Bottas. El britànic de Mercedes muntava ultra-tous finalment en la 29.

En la volta 38, el Cotxe de Seguretat era desplegat per tercera vegada en la cursa després de quedar Ericsson en sentit contrari després de perdre el control del cotxe en el sector 2. Hulkenberg es veia obligat a parar a boxes per un problema hidràulic. Això deixava el següent top10: Hamilton, Ricciardo, Bottas, Sainz, Pérez, Palmer, Vandoorne, Stroll, Grosjean i Hulkenberg.

Després del rellançament, quedava clar que no es disputaria el total de les 61 voltes previstes i es correrien les dues hores estipulades com a límit. Hamilton, de nou, estrenyia a fons l’accelerador per evitar que Ricciardo pogués posar-lo en dificultats. El britànic aconseguia escalfar els pneumàtics increïblement ràpid, marcant una nova volta ràpida i posant gairebé tres segons pel mig amb el de Red Bull.

Nico Hulkenberg, després d’una brillant conducció, es veia obligat a abandonar pels seus problemes hidràulics. Dur final per a un pilot que havia arribat a somiar amb el seu primer podi. Dues voltes després, Magnussen patia un problema mecànic i abandonava la cursa.

Després de liderar pràcticament de principi a fi, Lewis Hamilton aconseguia una victòria aclaparadora, demostrant que, després de l’abandonament del seu rival pel Mundial, Sebastian Vettel, ho ha tingut tot sota control. Daniel Ricciardo ha creuat la meta segon, després d’una gran actuació, però sent incapaç d’alcançar al líder del Mundial. El podi l’ha tancat un correcte Valteri Bottas. Quart ha estat Carlos Sainz, obtenint el millor resultat de la seva carrera esportiva el cap de setmana que es confirmava el seu fitxatge per Renault per a l’any que ve. Cinquè ha estat Pérez, seguit de Palmer, Vandoorne, Stroll, Grosjean i Ocon tancant el top10.

Amb aquesta, Hamilton suma la seva tercera victòria al circuit de Marina Bay, després de les de 2009 i 2014. S’acosta així al registre de quatre victòries de Vettel, pilot amb més victòries en aquesta pista. A més, aprofita l’abandonament de l’alemany per consolidar el seu lideratge al Mundial de pilots, amb 28 punts d’avantatge. En dues setmanes, la competició torna al circuit de Sepang, per a la disputa del Gran Premi de Malàisia.

Resultats:

POS DRIVER CAR TIME/RETIRED
1 Lewis Hamilton MERCEDES 2:03:23.544
2 Daniel Ricciardo RED BULL RACING TAG HEUER +4.507s
3 Valtteri Bottas MERCEDES +8.800s
4 Carlos Sainz TORO ROSSO +22.822s
5 Sergio Perez FORCE INDIA MERCEDES +25.359s
6 Jolyon Palmer RENAULT +27.259s
7 Stoffel Vandoorne MCLAREN HONDA +30.388s
8 Lance Stroll WILLIAMS MERCEDES +41.696s
9 Romain Grosjean HAAS FERRARI +43.282s
10 Esteban Ocon FORCE INDIA MERCEDES +44.795s
11 Felipe Massa WILLIAMS MERCEDES +46.536s
12 Pascal Wehrlein SAUBER FERRARI +2 laps
NC Kevin Magnussen HAAS FERRARI DNF
NC Nico Hulkenberg RENAULT DNF
NC Marcus Ericsson SAUBER FERRARI DNF
NC Daniil Kvyat TORO ROSSO DNF
NC Fernando Alonso MCLAREN HONDA DNF
NC Sebastian Vettel FERRARI DNF
NC Max Verstappen RED BULL RACING TAG HEUER DNF
NC Kimi Räikkönen FERRARI DNF