Ai Ogura ha aconseguit la victòria de la segona cursa disputada a Jerez, una cursa que sens dubte ha estat la més caòtica i imprevisible en el que va de temporada. Al seu costat, Wongthananon i Pérez han pujat al podi.

En completar la volta de formació, hi va haver problemes amb la moto d’Aleix Viu, que no va poder prendre la sortida des de la graella. Després que s’apaguessin els semàfors, Masià es va col·locar al capdavant al fer una sortida magnífica. D’altra banda, Petrarca i Kasmayudin van protagonitzar una perillosa caiguda en la qual Meggle gairebé se’ls emporta per davant.

A les voltes següents, Masià va perdre unes quantes posicions i Alonso López va recuperar el liderat de la cursa, seguit per Dennis Foggia. També, Polanco i Alcoba van anar a terra i van haver d’abandonar.

Jaume Masià va tornar a escalar fins a la tercera posició, marcant fins i tot la volta ràpida de la cursa. López va baixar fins la segona en perdre el liderat de la cursa a favor de Foggia.

Com el grup del capdavant estava format per més de 10 pilots, les posicions canviaven constantment; es movien entre Foggia, López, Masià, Vietti Ramus, Yurchenko i Ogura.

A falta de 7 voltes es va anunciar una penalització de 5 segons afegits després de la cursa a Wongthananon i Florido per excedir repetitivament els límits de la pista. Mentrestant, la part davantera de la cursa seguia igual d’esbojarrada: gairebé cap pilot aconseguia mantenir-se en la mateixa posició més de tres revolts seguits, cosa que li ha donat un nivell altíssim d’emoció a aquesta segona cursa de Moto3 disputada a Jerez.

Amb només 5 voltes per al final de la cursa, Alonso López va recobrar forces i va tornar a la segona posició mentre Masià es mantenia liderant. Foggia ocupava la tercera posició.

A l’última volta, Alonso es va posar líder després d’avançar a Masià al primer revolt, i Foggia es col·locava segon. Es van anar intercanviant les posicions durant tota la volta fins que els tres pilots juntament amb Kazuki Masaki van anar a terra a l’últim revolt. Aquest gir inesperat va donar la victòria a Ai Ogura i va deixar a Wongthananon i Vicente Pérez en segona i tercera posició respectivament. Tot i això, recordem que Wongthananon arrossegava una sanció de 5 segons i això el deixa en tercer lloc. El Top10 d’aquesta segona cursa el van completar Yurchenko, Pizzoli, Skinner, Chantra, Riu, Nepa i Lorente.