Abbi Pulling i Doriane Pin han estat les vencedores a la F1 Academy durant la prova d’aquest cap de setmana a Zandvoort

A la primera cursa, Abbi Pulling ha assegurat la seva cinquena victòria en set curses amb una actuació dominant des de la pole position a Zandvoort. La pilot d’Alpine ha mantingut la primera posició des del moment de la sortida, obrint una distància còmoda respecte a les seves rivals i no ha mirat enrere en cap moment.

Doriane Pin ha travessat la línia d’arribada en segon lloc, però una penalització de cinc segons per una sortida falsa l’ha relegat a la cinquena posició. Això ha permès que Nerea Martí avancés a la segona posició i que Maya Weug aconseguís el seu objectiu de pujar al podi en la seva cursa local.

Malgrat els esforços de Pin per neutralitzar la penalització, només ha acabat 1,7 segons per davant de Martí, insuficient per mantenir la segona posició, amb una cinquena posició final. Chloe Chambers ha acabat sisena, seguida per Aurelia Nobels i Hamda Al Qubaisi. Lia Block s’ha hagut de conformar amb la novena posició, mentre que Carrie Schreiner, de l’equip Kick Sauber, ha assegurat l’últim punt disponible acabant en desena posició.

A la segona cursa, Pin ha tornat a la senda de la victòria amb una dominant actuació, on la pilot de Mercedes ha liderat de principi a fi des de la pole position. Weug ha aconseguit el seu segon podi del cap de setmana, acabant en segona posició amb el cotxe de PREMA Racing, mentre que Pulling ha lluitat durament per la segona posició durant les 17 voltes, però finalment ha quedat en tercer lloc.

Després de rebre una penalització de cinc segons per una sortida falsa en la primera cursa, Pin ha fet una sortida excel·lent en la segona, mantenint netament en el lideratge. Weug també ha tingut una bona sortida, avançant Pulling per situar-se en segon lloc a la primera corba.

Pulling no s’ha desanimat per la pèrdua de posició i ràpidament ha pressionat Weug, mentre Nobels, en quart lloc, defensava la seva posició de Nina Gademan, que continuava impressionant en el seu debut a l’F1 Academy. Més enrere, Martí ha perdut posicions després d’un petit incident amb Nobels, i els comissaris han investigat un incident entre Emely De Heus i Bianca Bustamante.

Al Qubaisi, que va guanyar dues vegades a Zandvoort el 2023, ha intentat avançar Gademan, però aquesta ha defensat bé la seva quarta posició. A la volta 9, Gademan ha trobat un forat per avançar Nobels, que ha caigut a la sisena posició després de sortir breument a la grava.

Gademan ha rebut una penalització de 10 segons per provocar una col·lisió amb Nobels, la qual cosa ha promogut Al Qubaisi a la quarta posició. Al davant, Pin ha travessat la línia de meta per segellar una victòria impecable de principi a fi, la seva segona de la temporada. Weug ha mantingut la pressió de Pulling per acabar segona, i Pulling ha completat el podi en tercer lloc.

Amb la penalització de Gademan,Al Qubaisi ha pujat a la quarta posició, seguida de Nobels en cinquè lloc i Schreiner en sisè. Lola Lovinfosse, Martí i Tina Hausmann han aconseguit punts acabant en setè, vuitè i novè lloc respectivament, mentre que Gademan ha completat el top 10.